«Δείξε μου τον “καλλιτέχνη” σου να σου πω ποιος είσαι…» – Με γκράφιτι ενός νεοναζί τιμά τα 200 χρόνια από το 1821 ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο «καλλιτέχνης» που επιστράτευσε η δημοτική αρχή έχει «φιλοτεχνήσει» κάποια από τα πιο αντικομμουνιστικά και εμετικά έργα που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους… Αλήθεια κ. δήμαρχε, πόσο τυχαία μπορεί να είναι η επιλογή ενός τέτοιου «καλλιτέχνη»;;

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε πως τιμάει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με θεματικές εκδηλώσεις και δράσεις. Μία από αυτές είναι και η απεικόνιση ηρωικών μορφών της Επανάστασης, με γκράφιτι σε διάφορους τοίχους και κεντρικά σημεία του δήμου, για την οποία αξιοποιείται ο “καλλιτέχνης graffiti Εύρυτος και το απίστευτό ταλέντο του”, όπως μας ενημερώνει η ανάρτηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου.

Στην ίδια ανάρτηση, ο δήμαρχος φροντίζει να επικροτήσει θετικά το σχόλιο ενός δημότη (;), με οξυμένη εθνική συνείδηση, που επαγρυπνεί ενάντια στους “εθνομηδενιστές”.

Φοβάμαι πως οι “εθνομηδενιστες” δε θα τα αφήσουν ανέγγιχτα…θα καταθέσουν το εθνομηδενιστικό τους στοιχείο επάνω στα έργα αυτά…όπως κάνουν σε όσα αγγίζει το βρωμερό χέρι τους…!!!

Αυτό που ξέχασε (;) να πει ο δήμαρχος είναι το στίγμα του… “ταλαντούχου γκραφιτά”, που φαίνεται και σε κάποια παλιότερα έργα του, με “εθνικό περιεχόμενο”. Ιδίως στο ευγενές σύνθημα, “όπως ο Άρης η αδερφή έκανε με πιστόλι, μπάσταρδοι αριστεροί αυτοκτονήστε όλοι…”.

Αυτό δεν εμπόδισε πάντως την ΕΦΣΥΝ να διαφημίσει το “μπουμπούκι” και την “βεβήλωση ενός έργου του…”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης ανέδειξε το θέμα και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε και τον νεαρό καλλιτέχνη, με την κουκούλα του (ως σύνεργο της δουλειάς του;) και φόντο τις αρχές του τόπου, για τη σημειολογία του πράγματος.

«Δείξε μου τον “καλλιτέχνη” σου να σου πω ποιος είσαι…»

Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον Εύρυτο, έναν «ταλαντούχο καλλιτέχνη», όπως τον αποκάλεσε, να διακοσμήσει τους τοίχους του δήμου με τους ήρωες του 1821. Έσπευσε μάλιστα να διαφημίσει την πρωτοβουλία του στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες:

Ο ίδιος «καλλιτέχνης» όμως έχει «φιλοτεχνήσει» κάποια από τα πιο αντικομμουνιστικά και εμετικά έργα που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους…

Αλήθεια κύριε δήμαρχε πόσο τυχαία μπορεί να είναι η επιλογή ενός τέτοιου «καλλιτέχνη»;;

Φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προκαλούν με τη στάση τους και τις δηλώσεις τους.

Είναι οι ίδιοι που προσκάλεσαν στον εορτασμό  της 28ης Οκτωβρίου 2018 παραστρατιωτική φασιστική ομάδα να ανοίξει τη μαθητική παρέλαση.

Είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν πλήρη κάλυψη στον αντιδήμαρχο για την ρατσιστική ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους πρόσφυγες με αφορμή γεγονότα στη Μόρια.

Είναι οι ίδιοι που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναπαράγουν την θεωρία των δύο άκρων, αξιοποιούν τον ωμό αντικομμουνισμό στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κυβερνητική πολιτική.

Το δίδαγμα της αστικής εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 είναι ότι τίποτα δεν καταργείται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξική πάλη.

Από τη μελέτη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 και απ’ όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας, η «εθνική ενότητα» δεν υπήρξε ποτέ και ούτε είναι δυνατό να υπάρξει σε συνθήκες ανειρήνευτων ταξικών αντιθέσεων και πάλης. Οι ταξικές αντιθέσεις ήταν, είναι και θα είναι -όσο υπάρχουν ταξικές κοινωνίες- πανταχού παρούσες, καθώς δεν δημιουργούνται και δεν καθορίζονται από τις όποιες υποκειμενικές διαθέσεις και επιδιώξεις. Έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα και είναι ασυμφιλίωτες.

Και αν το 1821 η αστική επανάσταση αποτελούσε τη μοναδική διέξοδο στο κοινωνικό αδιέξοδο της φεουδαρχίας, στη σημερινή εποχή η σοσιαλιστική επανάσταση για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας είναι η μοναδική προοδευτική απάντηση απέναντι στο γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Ας το ακούσουν λοιπόν καλα! Ο τροχός της Ιστορίας δεν σταματάει!

Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα θα περάσει στην αντεπίθεση όσους «καλλιτέχνες» και αν επιστρατέψουν….

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: