Δ. Κουτσούμπας: Μήπως να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους Χρυσαυγίτες; Λέμε τώρα…

Κάρτα φοιτητή δείχναμε στον χωροφύλακα στα χρόνια της χούντας. Τα μέτρα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά, ανενεργά. Θυμηθείτε το. Κάτι παραπάνω ξέρει και ο Υπουργός ΠροΠο…

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τους εξοπλισμούς, ο Δ. Κουτσούμπας πήρε τον λόγο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη μαζικές κινητοποιήσεις για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση στην Παιδεία και βρήκε την αφορμή να το σχολιάσει, στην αρχή της ομιλίας του.

Μεταξύ άλλων είπε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι φοιτητές έχουν δίκιο “και ξέρετε ότι έχουν δίκιο”. Για να προσθέσει στη συνέχεια πως το άδικο δε θα στεριώσει, γιατί υπάρχουν αγώνες, συλλογικές διαδικασίες, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και άλλοι αγωνιζόμενοι. “Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Κάτι παραπάνω ξέρει και ο Υπουργός ΠροΠο…”.

-Τα μέτρα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά, ανενεργά. Θυμηθείτε το…

Σημείωσε πως ενώ η κυβέρνηση κρατά έναν χρόνο τώρα κλειστά τα Πανεπιστήμια φέρνει ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να έχει τίτλο “νέοι φραγμοί στη μόρφωση και ένταση καταστολής”. Υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών, αλλά έχει κάνει το Λύκειο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο. Ταυτίζει τους συλλογικούς αγώνες με τις παραβατικές συμπεριφορές. Βάζει την πανεπιστημιακή διαδικασία υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ο αντιδραστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου φαίνεται και μόνο από την κοινή παρουσίασή του από την Κεραμέως και τον Χρυσοχοΐδη. Η κυβέρνηση καλλιεργεί την γελοία αντίληψη πως η ένταση της καταστολής περιφρουρεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, θυμίζοντας άλλα χρόνια:

Κάρτα φοιτητή δείχναμε στον χωροφύλακα στα χρόνια της χούντας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε μάλιστα και μια πρόταση προς τους κυβερνώντες, γνωρίζοντας από πριν την απάντησή τους.

Μήπως να βάλετε καλύτερα τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους Χρυσαυγίτες; Λέμε τώρα…

Στο βίντεο του 902 μπορείτε να δείτε το εισαγωγικό κομμάτι της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: