Δ. Κουτσούμπας: “Εδώ άφησε τις διαδηλώσεις ο Νετανιάχου στο Ισραήλ και θα τις απαγορεύσουν εδώ; Πού πάμε; Είναι ανεπίτρεπτο…”

Τον Μάη μπορούμε να τον πιάσουμε και αργότερα. Την Πρωτομαγιά όμως θα γίνουν όμως συμβολικές διαμαρτυρίες, σε όλες τις πόλεις και στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας. Ο αντιδραστικός πρωθυπουργός του Ισραήλ, επέτρεψε να γίνονται διαδηλώσεις με αποστάσεις δύο μέτρων και εδώ θέλουν να τις απαγορεύσουν; Πού πάμε; Είναι ανεπίτρεπτο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εμφανίστηκε στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Open, μιλώντας για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στην αυριανή μέρα δράσης των ταξικών σωματείων για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό. Προανήγγειλε συμβολικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για τη μέρα της Πρωτομαγιάς. Ενώ τοποθετήθηκε ακόμα και για τον ντόρο σχετικά με την πρωτοβουλία της Πρωτοψάλτη και τη στάση της στο Μαξίμου, σημειώνοντας την κυβερνητική υποκρισία.

Ξεχωρίζουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Σχετικά με το αν έχουν προσωρινό χαρακτήρα τα μέτρα που παίρνονται αυτή την περίοδο.

Απολύσεις, μειώσεις μισθών, τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία. Τα μέτρα αυτά έρχονται για να μείνουν. Ο ΣΕΒ και η ίδια η ΕΕ τα έθεταν χρόνια τώρα ως βασικούς στόχους τους. Τα μέτρα που πήραν με την ΠΝΠ έχουν μνημονιακό χαρακτήρα. Υποτίθεται πως τα μνημόνια ήταν μόνο για την περίοδο της κρίσης, αλλά έμειναν πίσω οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι τους και προστίθενται καινούριοι με τον κορονοϊο. Ε, δεν πάει άλλο…

Για τις ημέρες δράσης των ταξικών σωματείων.

Δεν πρέπει να είμαστε απλά σε εγρήγορση, τώρα πρέπει να κινητοποιηθούμε, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων. Τώρα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν τελειώνουν με τον κορονοϊό. Γίνονται μέρες δράσης από ταξικά συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς όπου υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι που υποφέρουν και παλεύουν. Αύριο γίνεται στάση εργασίας σε κάποιους κλάδους. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και άπραγοι, να ζητάνε από τον λαό να το βουλώνει.

Για τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Δε λέμε να μην υπάρχουν μέτρα για όσους θέλουν να ψήσουν το αρνί που δεν έψησαν το Πάσχα. Τον Μάη μπορούμε να τον πιάσουμε και αργότερα. Την Πρωτομαγιά όμως θα γίνουν όμως συμβολικές διαμαρτυρίες, σε όλες τις πόλεις και στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας. Εδώ ο Νετανιάχου, ο αντιδραστικός πρωθυπουργός του Ισραήλ, επέτρεψε να γίνονται διαδηλώσεις με αποστάσεις δύο μέτρων και θέλουν να τις απαγορεύσουν εδώ; Πού θα πάμε; Είναι ανεπίτρεπτο.

Για τη φορητή συναυλία της Πρωτοψάλτη και την κυβερνητική υποκρισία.

Έγινε παραπάνω φασαρία από ό,τι χρειάζεται. Η μεγαλύτερη φασαρία πρέπει να γίνεται για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της υγείας και των εργασιακών σχέσεων. Είναι όμως και αυτό ένα δείγμα της κυβερνητικής υποκρισίας. Η κυβέρνηση εκτοξεύει μύδρους  και στέλνει την αστυνομία κατά των γιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων, όταν διαμαρτύρονται και διεκδικούν, στέλνοντας μηνύματα, όπως είναι καθήκον τους να κάνουν. Επιτίθεται σε συνδικαλιστές, πολιτικά πρόσωπα και εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα. Από τη μια μας λένε πως δεν πρέπει να συνωστίζονται, και από την άλλη συνωστίζεται ο πρωθυπουργός και άλλα κυβερνητικά στελέχη, στην -κατά τα άλλα πολύ καλή- πρωτοβουλία της κ. Πρωτοψάλτη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: