Χρυσαυγίτικη προβοκάτσια για ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ που θα προστατεύσουν τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι φασίστες ρίχνουν το δόλωμα για να ψαρώσουν οι ανυποψίαστοι, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι σιγοντάρουν, για να στήσουν το βολικό δίπολο.

Ενώ όλα τα σφυριά του ταξικού κινήματος έχουν αρχίσει να βαράνε στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, για να χαλάσουν τη… “μεταμνημονιακή” κυβερνητική φιέστα, διάφορες ύποπτες αναρτήσεις στο διαδίκτυο δείχνουν την αντίστοιχη προετοιμασία των δυνάμεων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν το αστικό μπλοκ εξουσίας.

Η αρχή είχε γίνει από κάποιες αναρτήσεις στο τουίτερ, που ήταν θρασύδειλες πλην ευθείες απειλές προς τους διαδηλωτές που θα αντιδράσουν.

Το “σιγοντάρισμα” των νεοναζί όμως που παίζουν το ίδιο παιχνίδι, στήνοντας ένα βολικό “δίπολο”, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.

Η εικόνα από το Σύνταγμα και ο τίτλος είναι χαρακτηριστικά και αρκούν για να πιάσουμε το γενικό νόημα, χωρίς να δώσουμε ούτε ένα κλικ επίσκεψης στο φασιστικό ιστότοπο.

Η ομοιότητα με κάποια “εξ αριστερών” επιχειρήματα για την 20ή Οκτώβρη του 2011 -όταν είχε δολοφονηθεί ο εργάτης Δημήτρης Κοτζαρίδης- είναι εντυπωσιακή. Τότε το ΠΑΜΕ “περιφρουρούσε τη Βουλή””, αύριο υποτίθεται πως θα περιφρουρεί τον Τσίπρα από το ποτάμι της λαϊκής οργής.

Προφανώς δεν απευθύνονται σε υποψιασμένο κόσμο που έχει κατέβει μερικές φορές σε πορείες και ξέρει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, αλλά στους ανίδεους που μπορεί να τσιμπήσουν στο ψέμα, αγνοώντας βασικά πράγματα, όπως πχ πως τα φασιστοειδή διαδηλώνουν μόνο με την περιφρούρηση και βασικά την υψηλή προστασία των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων.

Η “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Συντακτών” έρχεται να επισημοποιήσει το βολικό δίπολο και να φτιάξει κλίμα εν όψει των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν το λέει ευθέως, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως όσοι αντιδρούν και διαδηλώνουν, θέλουν χάος και μπαίνουν στο ίδιο σακί με τους ακροδεξιούς φασίστες. Τους ίδιους που είναι “τρεις και ο κούκος” και πάντα με υψηλή αστυνομική προστασία, κάθε φορά που κατεβαίνουν στο δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται εγρήγορση και προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται η προβοκάτσια να περάσει από τα λόγια στην πράξη και να εκδηλωθεί την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: