Χρ. Ζαραλίκος προς κυβέρνηση: Είστε βασιλοχουντικοί, θεούσες της δεκαετίας του ’50 που το παίζετε φιλελεύθεροι! Θα μας κλάσετε την έμπνευση…

Ο Ζαραλίκος τα λέει έξω από τα δόντια για την κυβέρνηση που ανέχεται τις τραμπούκικες επιθέσεις με μπράβους: “Σε αυτή τη Σασαπια χώρα, δεν υπάρχουνε μαφιόζοι, είναι όλοι στιχουργοί. Ούτε μπράβοι υπάρχουνε, είναι όλοι ηθοποιοί.”

Σε αυτό το επεισόδιο, που το περίμεναν όλοι πώς και πώς, ο προφήτης Ζαραλίκος καμαρώνει τους πυλώνες της δημοκρατίας, σε αυτή την κωμική χώρα: Από το ΣτΕ που είναι μπλεγμένο στη σκόνη και τα κέρδη, ως το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τους κανίβαλους που μας κόβουν ΜΕΘ για να τις δίνουν στον Τράγκα, σε ανώτατους κληρικούς και λοιπούς αντιεμβολιαστές.

Το ζουμί όμως είναι το δεύτερο μισό, που αναφέρεται στην τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε από μια… τηλεπαρουσιάστρια και έξι άσβερκους που δεν μπορούσαν να πουν σύμφωνα και φωνήεντα μαζί. Τους οποίους κανόνισε το κοινό της παράστασης, γιατί στο δικό του θέατρο, το κοινό δεν είναι μουγγό ούτε θεατής, όταν βλέπει τραμπούκους να εισβάλουν. Δεν είναι σαν το κοινό που έχουν στα τηλεσκουπίδια.

Κατακεραυνώνει τη ΝΔ, την κυβέρνηση και το ΥΠΠΟ, που δεν έβγαλαν μισή ανακοίνωση, δείχνουν ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και τους καθιστά υπεύθυνους για οτιδήποτε του συμβεί. Απαντά πως αυτό που φοβάται περισσότερο δεν είναι να μην βλάψουν την σωματική του ακεραιότητα, αλλά να πάψει να είναι κοινωνικά χρήσιμος και να σταματήσει για χάρη οποιουδήποτε (καριόλη).

Εξηγεί πως η σάτιρα δε θα στοχεύσει τον μανάβη και τον τσαγκάρη, ούτε το πάνελ της τηλεπαρουσιάστριας -sic- αλλά την εξουσία και τους χορηγούς της κυβέρνησης. Και καμαρώνει γιατί η εκπομπή του ενοχλεί -όχι τους στιχουργούς αλλά- τους ισχυρούς και την νιώθουν σαν “κάκτο στα πισινά τους”.

Γιατί ας μη γελιόμαστε -σε αυτή την κωμική χώρα, που απειλεί τους κωμικούς. Το θέμα δεν είναι η Σάσα Σταμάτη και οι μπράβοι της, γιατί ο Ζαραλίκος δεν τραβά τέτοιο κοινό. Το θέμα είναι αυτοί που τους στείλανε. Το πιο σημαντικό δεν είναι ο Ζαραλίκος σαν ηθοποιός, αλλά η ελευθερία της σάτιρας, η σάτιρα αυτή καθαυτή. Και ο προφήτης Ζάρα τους απαντά καθαρά και ξάστερα: θα μας κλάσετε την έμπνευση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: