Χιλή: Ούτε ένα βήμα πίσω

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη Χιλή, αλλά τα όργανα της τάξης συνεχίζουν την άγρια καταστολή για να μην αφήσουν ξανά εκατοντάδες χιλιάδες λαού να βρεθούν στο δρόμο. Ο λαός όμως δίνει τη δική του απάντηση: ούτε ένα βήμα πίσω.

Τα περισσότερα ΜΜΕ μετέδωσαν πριν από τρεις ημέρες πως ήρθη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει η κυβέρνηση Πινιέρα. Ας πάρουμε όμως μια μικρή γεύση για το τι έχει συμβεί αυτές τις τρεις μέρες, που… “αποκαταστάθηκε η ομαλότητα”.

Η εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο κέντρο του Σαντιάγκο, πριν από λίγες μέρες, στοιχειώνει τις αρχές, που είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Κλείνουν τον δρόμο σε όσους θέλουν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ιταλίας και χτυπάνε με δακρυγόνα και άλλα όπλα όσους προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό.

Ακολουθούν σκληρές εικόνες από έναν διαδηλωτή, σοβαρά τραυματισμένο, από πυροβολισμό καραμπινιέρων…

Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η εικόνα ενός βαν των ειδικών δυνάμεων, που πέφτει με φόρα πάνω στους διαδηλωτές και παρασέρνει έναν από αυτούς στο πέρασμά του, σε μια δολοφονική πράξη…

Αυτή η κατατρυπημένη από σφαίρες χιλιάνικη σημαία, που κρατά ένας διαδηλωτής, χαρίζει μία από τις πιο δυνατές εικόνες αυτών των ημερών.

https://twitter.com/PiensaPrensa/status/1189393432533442560

Η άγρια καταστολή ξεφεύγει πολλές φορές από τον έλεγχο, προκαλώντας ακόμα και πυρκαγιές σε σπίτια ή σε σταθμούς μετρό.

Κανείς δεν κάνει πίσω όμως, όσο βλέπει εικόνες σαν αυτές. Τους συνταξιούχους να βγαίνουν στο κατώφλι του σπιτιού και να εμψυχώνουν τους διαδηλωτές, θεωρώντας τον αγώνα υπόθεση όλων, όλου του λαού.

Τον τόνο τον δίνει το αυτοσχέδιο πλακάτ του διαδηλωτή που λέει:

Δεν κουραζόμαστε. Ούτε ένα βήμα πίσω…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: