Αθ. Λασκαρίδης: Οι εφοπλιστές οφείλουμε την επιτυχία μας κυρίως στην προστασία και υποστήριξη όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων!

Ο Θ. Λασκαρίδης πήγε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από όσα είπε ο αδελφός του για τις κυβερνήσεις και προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα ομολογία!

Ο εφοπλιστής Αθ. Λασκαρίδης έρχεται να τοποθετηθεί για όσα αφοπλιστικά (και εφοπλιστικά) είπε ο αδελφός του Π. Λασκαρίδης για τη σχέση που έχει η τάξη του με την πατρίδα και τις κυβερνήσεις της χώρας, τονίζοντας πως απηχούν προσωπικές του απόψεις, που τον βρίσκουν αντίθετο…

Αναφορικά με τον πρόσφατα δημιουργηθέντα θόρυβο σχετικά με τις δηλώσεις του αδελφού μου Παναγιώτη Λασκαρίδη σε συνέντευξη του στο European Investigative Collaboration, επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο.

Η Ελληνική Ναυτιλία οφείλει την μετεωρική άνοδο και εξαιρετική επιτυχία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη που επέδειξαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προς αυτήν. Κάθε άλλος σχολιασμός εκ μέρους μου για το θέμα αυτό περιττεύει.

Λονδίνο, 24 Μαΐου 2021

Προσπερνώντας το ελαφρώς ενοχλημένο ύφος του ανθρώπου που αναγκάστηκε να σχολιάσει κάτι που δεν ήθελε και μας εξηγεί πως κακώς έγινε τόσος ντόρος σχετικά, η ομολογία του Λασκαρίδη δεν έρχεται απαραίτητα σε αντίθεση με την επίμαχη δήλωση του αδελφού του, αλλά την συμπληρώνει.

Ο εφοπλιστής παραδέχεται πως το σινάφι του οφείλει τη μεγάλη μεταπολεμική του άνοδο, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη των κυβερνήσεων –όλων ανεξαιρέτως. Από τη στιγμή, λοιπόν, που όλες οι κυβερνήσεις έκαναν τα χατίρια των εφοπλιστών, δρώντας σαν υπαλληλικό τους προσωπικό, δεν είναι λογικό να τους έχουν και λίγο… χεσμένες, με το συμπάθιο; Αλλά ότι αναγνωρίζουν τις υπηρεσίες τους δεν σημαίνει ότι έχουν πάψει να τις βλέπουν ως υπηρέτη…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: