Αριστεροσύνη με ξένα κόλλυβα

Οι κατακτήσεις του λαού της Πάτρας ανήκουν στον ίδιο και τους αγώνες του. Δικαίωμα να μιλάνε για αυτές, έχουν όσοι βρέθηκαν δίπλα στις διεκδικήσεις του και πάλεψαν στο πλευρό του. Όσοι έρχονται εκ των υστέρων να τις καρπωθούν, πουλάνε φτηνή αριστεροσύνη με ξένα κόλλυβα.

Η χτεσινή κυβερνητική φιέστα στην Πάτρα είχε μηδέν ουσία και μπόλικο δίπολο “πρόοδος-συντήρηση” για γαρνιτούρα. Είχε Τεμπονέρα, Πινοσέτ, γύψο, σκάνδαλα, Μαρινάκη και οτιδήποτε μπορεί να χτυπήσει στο θυμικό και να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται “αριστερός” δια του ετεροπροσδιορισμού του από τη ΝΔ, την οποία χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ και είναι ο καλύτερος πολιτικός της σύμμαχος.

Αλλά το αφήγημα επεκτάθηκε και στις δημοτικές εκλογές, για τις οποίες ο Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και εσείς, πολίτες της Πάτρας, αυτά τα πεπραγμένα τα ξέρετε καλά. Ξέρετε τι έχουμε κάνει για αυτόν τον τόπο, όπως βεβαίως και για όλη την Ελλάδα.  Ξέρετε ότι εδώ, στην Πάτρα, βάλαμε φρένο σε όσους σχεδίαζαν την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου σε ιδιωτικά συμφέροντα και ολοκληρώσαμε την παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων. Και σήμερα η Πάτρα έχει την μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει το θαλάσσιο μέτωπό της, για να αλλάξει την εικόνα της πόλης, να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών, να αποκτήσει δηλαδή η πόλη αυτή αυτό που της αξίζει και που τόσα χρόνια η γραφειοκρατία αλλά και τα συμφέροντα της στερούσαν.

Και ελπίζω ότι η νέα δημοτική αρχή – και όλοι εδώ ευχόμαστε ο επόμενος δήμαρχός της ο Γιώργος ο Ρώρος θα αξιοποιήσει αυτή τη νέα δυνατότητα που της δίνουμε και δεν θα αφήσει για πολύ καιρό ακόμα κάγκελα στην παραλία, να μην μπορούν οι πολίτες να βρεθούν στο θαλάσσιο μέτωπο.

Τι καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω; Ας συνοψίσουμε.

Υπάρχουν οι ιδιώτες που έχουν βάλι στο μάτι το θαλάσσιο μέτωπο.
Και υπάρχει μια γενναία κυβέρνηση που έβαλε φρένο στις ορέξεις τους.
Και η οποία παραχώρησε (από μόνη της) την παραλία της πόλης στο Δήμο.
Αλλά η δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε την ευκαιρία, δεν έδωσε στην πόλη αυτό που της αξίζει.
Όμως η νέα δημοτική αρχή, θα είναι ο Ρώρος -που τώρα δεν εμφανίζεται ούτε καν στο β’ γύρο.
Και ο Συριζαίος δήμαρχος θα μπει μπροστά, δυναμικά, για να ρίξει τα κάγκελα από την παραλία.
Αυτά που είχε αφήσει ο Πελετίδης, η γραφειοκρατία και ιδιωτικά συμφέροντα στην Πάτρα.
Κι έτσι επιτέλους θα χαρεί επιτέλους το θαλάσσιο μέτωπο ο λαός της Πάτρας. Όχι όπως τώρα…

Όποιος δεν έχει τσίπα, έχει Τσίπρα. Αλλά ποιος έχασε τη δική του για να την βρούνε οι Συριζαίοι;

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πατρέων βάζει τα πράγματα στη θέση τους, ξεσκεπάζει τα χοντροκομμένα ψέματα του πρωθυπουργού -σε εθνικό και τοπικό επίπεδο- και σημειώνει μεταξύ άλλων:

Η υπογειοποίηση του τρένου σε όλη την έκταση του Δήμου μας δεν ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής του.
Όπως επίσης, δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, γιατί με τη σύμβασή της το 2016, έδινε την έκταση στο Υπερταμείο, για να «αξιοποιηθεί» από τους επιχειρηματίες. Πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της παράταξης του κυβερνητικού κόμματος (ΡΑΠ).

Η αλήθεια είναι, ότι η παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, η υπογειοποίηση του τρένου, η απόδοση εκατοντάδων στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων στο λαό της Πάτρας (Νότιο Πάρκο – παραλιακή ζώνη, Κόκκινος Μύλος, Πλατανόδασος), ήταν αποτέλεσμα των αγώνων του και της αταλάντευτης διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, την οποία οι υπηρεσίες της κυβέρνησης, σύρουν στα Δικαστήρια.

Στην κατακλείδα βρίσκεται όλη η ουσία. Οι κατακτήσεις του λαού της Πάτρας ανήκουν στον ίδιο και τους αγώνες του. Δικαίωμα να μιλάνε για αυτές, έχουν όσοι βρέθηκαν δίπλα στις διεκδικήσεις του και πάλεψαν στο πλευρό του. Όσοι έρχονται εκ των υστέρων να τις καρπωθούν, πουλάνε φτηνή αριστεροσύνη με ξένα κόλλυβα. Κι είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάνε για το θαλάσσιο μέτωπο, αυτοί που έσυραν τον Πελετίδη σε δίκη, επειδή έκανε το Νότιο Πάρκο στη θέση ενός σκουπιδότοπου…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: