Αποδείξεις και ονόματα… – Αυτοί είναι οι ανθρωποφύλακές σας!

Το φασιστικό ποιόν των δύο αστυνομικών που “τραυματίστηκαν” στη Νέα Σμύρνη αρχίζει να βγαίνει στη φόρα…

Μπορεί η κυβέρνηση να δίνει στεγνά στη δημοσιότητα τα στοιχεία (όνομα, πολιτική ένταξη, δράση, ποινικό μητρώο) του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη, δε φρόντισε όμως να κάνει το ίδιο με τους δράστες που χρησιμοποίησαν ωμή βία.

Υπενθυμίζουμε πως αυτό δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς τα όργανα της τάξης είναι υποχρεωμένα να δίνουν τα στοιχεία τους στους πολίτες. Άλλο αν στην πράξη ακολουθούν μερικές ύποπτες τακτικές για να μην τους αναγνωρίζει κανείς και να έχουν το ακαταλόγιστο -πέρα από την πολιτική κάλυψη που τους δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Στο αστυνομικό έγγραφο που φορτώνει τον μισό ποινικό κώδικα στο βασικό θύμα της αστυνομικής επίθεσης γίνονται γνωστά τα ονόματα των δύο αστυνομικών που “τραυματίστηκαν”, πιθανότατα από υπερβάλλοντα ζήλο κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του κατηγορούμενου.

Αξίζει, επίσης, να δει κανείς μια ανάρτηση για τον αστυνομικό που πρωτοστάτησε το Σάββατο στην επίθεση κατά ενός δικηγόρου από το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Νομικών, με βιαοπραγίες και χυδαίες ύβρεις.

Δεν ξέρουμε αν είναι τόση η ομοιότητα που ξεγελά, κατά πάσα πιθανότητα, όμως, σκοντάψαμε σε γνωστές φυσιογνωμίες… -που δείχνουν και τον διαχρονικό ρόλο των δυνάμεων καταστολής, με κάθε κυβέρνηση.

* Η κεντρική φωτογραφία είναι της Λυδίας Σιώρη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: