Αποχαρακτηρίστε αξίες, αρχές, ιστορική μνήμη και κερδίστε!

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής στο άρθρο του κου Βοσκόπουλου στην εφημερίδα Ζω2

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο κος Βοσκόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Καισαριανή Τώρα», στο τρέχον τεύχος της εφημερίδας Ζω2, θυμήθηκε την Εργατική Πρωτομαγιά! Ο τίτλος του άρθρου του «Η 1η Μάη είναι απεργία» είναι προσχηματικός. Το κείμενο που ακολουθεί είναι ο τέλειος πολιτικός αποχαρακτηρισμός. Στο βωμό του εντυπωσιασμού και των εκλογικών επιδιώξεων του κου Βοσκόπουλου λερώνονται αξίες και αρχές, απαξιώνεται η πάλη δεκαετιών και η συμβολή τίμιων αγωνιστών. Σ’ αυτή τη χυδαιότητα δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι.

Αυτός που μιλάει για την Πρωτομαγιά, για τον Ρίτσο και τον Αραγκόν καμία σχέση δεν έχει με ό,τι αντιπροσωπεύουν ….

  • Στα Δημοτικά Συμβούλια κάθε τι το φιλεργατικό του δημιουργούσε αλλεργία. Την στήριξη των εργαζόμενων και των διεκδικήσεών τους τη χλεύαζε ως λαϊκισμό.

  • Ενοχλούνταν από τα ψηφίσματα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που προκαλούν τα μαζικά κύματα της προσφυγιάς και πνιγμένα παιδιά.

  • Ήταν βεβαίως απών απ’ όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που ζητούσαν ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις.

Βγαίνει από τα ρούχα του δήθεν για όσους καπηλεύονται την ιστορία της πόλης. Ο ίδιος εξαργυρώνει και το τελευταίο μέτρο που περπάτησε σε Πρωτομαγιάτικη πορεία, πριν από 40 χρόνια. Προσφιλής του τακτική.

  • Το 2014 όταν το «Θυσιαστήριο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» κινδύνεψε από το ΤΑΙΠΕΔ και ο λαός με τις κινητοποιήσεις του το απέτρεψε, οραματιζόταν επενδυτές για να το αγοράσουν. Το 2016 η θέση του για την έξωση της Σκοπευτικής, που καταχράστηκε για δεκαετίες τον χώρο κερδοσκοπώντας, ήταν η αποζημίωσή της.

  • Δεν διστάζει να θυσιάσει κάποια από τα πιο ιστορικά οικοδομήματα της πόλης μας, όταν πρέπει να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα. Χαρακτηριστική είναι η πρότασή του για τη χωροθέτηση του ΜΕΤΡΟ έτσι που να καταστρέφονται μέρη του σχολικού συγκροτήματος Βενιζέλου και του γηπέδου του Νηαρ Ηστ.

  • Η ιστορική φυσιογνωμία της πόλης είναι τελικά γι’ αυτόν μια τουριστική ατραξιόν σκόρπιων αρχιτεκτονικών στοιχείων. Μάλιστα τα ήδη αποφασισμένα έργα για το «Θυσιαστήριο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέλοντας να κάνει εντύπωση με αοριστίες και επιτηδευμένα λόγια, τα παρουσιάζει ως δική του έμπνευση.

  • Προτείνει την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα των κυλικείων του Δήμου (Ξύλινα, Καλοπούλα, Αιολία) και προμοτάρει την ανταποδοτικότητα σε κάθε του βήμα.

Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες

Ο κος Βοσκόπουλος το 2014 ήταν με την ΔΗΜΑΡ και τη ΔΡΑΣΗ, τώρα με το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, τον Καμίνη και όλους αυτούς που έχουν ψηφίσει μέτρα και μνημόνια που τσακίζουν τον ελληνικό λαό.

Οι μικρασιάτες, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

  • Δεν στριμώχνονταν να μπουν στο πλάνο μιας φωτογραφίας με τον πρωθυπουργό της φτώχιας, της φοροληστείας, του ξεπουλήματος, των μνημονίων και του ΝΑΤΟ.

  • Δεν λούφαξαν μπροστά στους μεγάλους αγώνες. Δεν πάλεψαν για μια ουτοπία, αλλά για έναν κόσμο χωρίς αδικία.

Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ,

1Η ΜΑΗ 2019, 1030 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Δείτε spot του ΠΑΜΕ)

3,4,5,6/5 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ‘44

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: