Από πότε είναι πολιτικό θέμα ένα τροχαίο; Από τη στιγμή που συγκαλύπτεται άνωθεν

Γιατί όλα αυτά βρωμάνε από μακριά απόπειρα συγκάλυψης, δε θα έπαιρναν ποτέ δημοσιότητα χωρίς τα social media και δείχνουν τα επιλεκτικά κριτήρια των αρχών, όταν μετράνε την ανθρώπινη ζωή.

Μα είναι παλαβοί, μας λέει ο Άδωνις. Παν να κάνουν πολιτικό θέμα ένα τροχαίο

Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό;

Γιατί η τροχαία έβγαλε ανακοίνωση μόλις χτες για ένα δυστύχημα που έγινε Παρασκευή, μπροστά σε στελέχη της υπηρεσίας της.

Γιατί ο τροχαίος που ήταν μπροστά στο περιστατικό απειλούσε τον αυτόπτη μάρτυρα, που σταμάτησε με το μηχανάκι, τον ρωτούσε γιατί δε φορά το κράνος που είχε μόλις βγάλει (!) και του έλεγε “εξαφανίσου”.

Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε τη συντριβή με δυο μέρες καθυστέρηση -σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση της τροχαίας, ενώ αποκλείεται να μην είχε νωρίτερα ενημέρωση για το συμβάν, εφόσον εμπλεκόταν ένας άνδρας της ασφάλειάς της.

Γιατί στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας, που είναι γεμάτο κάμερες, έψαχναν να βρουν τι ακριβώς έγινε. Και η οικογένεια του άτυχου παιδιού, που είναι κλινικά νεκρό γιατί έκανε το “λάθος” να περάσει με πράσινο μπροστά από τη Βουλή, απευθύνει έκκληση για τους αυτόπτες μάρτυρες που θα πιστοποιήσουν τι ακριβώς συνέβη -ο ένας βρέθηκε ήδη.

Γιατί όλα αυτά δείχνουν ποιο είναι το πραγματικό ενδιαφέρον των αρχών για την ανθρώπινη ζωή και τα επιλεκτικά κριτήρια με την οποία την μετράνε ανά περίπτωση.

Γιατί όλα αυτά βρωμάνε από μακριά απόπειρα συγκάλυψης και είναι ζήτημα αν θα έρχονταν ποτέ στη δημοσιότητα, χωρίς την έκταση που πήρε το ζήτημα στα social media.

Γιατί όλα αυτά γίνονται για ένα δυστύχημα στο οποίο δεν ήταν καν κάποιο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο -και κανείς δεν κατηγορεί ασφαλώς την Μπακογιάννη για το δυστύχημα. Αλλού είναι η ουσία και ας κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν.

Οπότε πώς να μην το ρίξουν στην παλαβή ο Άδωνις και οι δικοί του, όταν καρφώνονται έτσι; Ακόμα και για ένα τροχαίο μπροστά στη Βουλή…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: