Από το κυπριακό “Κουλούρι” παίρνουν ειδήσεις οι φασίστες του ΕΛΑΜ

Μπορεί οι Κύπριοι να χαράσσουν πολιτική τακτική βασιζόμενοι σε τρολιές, η ύπαρξη φασιστών στη βουλή της χώρας, σίγουρα δεν είναι τρολιά και δεν έχει καθόλου πλάκα.

Μπορεί να έχουμε πει κι άλλες φορές ότι ο φασισμός δεν είναι θέμα IQ, αλλά φαίνεται πως οι ίδιοι οι φασίστες κάνουν ό,τι μπορούν για να μας διαψεύσουν. Έτσι λοιπόν, σε ομιλία του πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής του κυπριακού αδελφού κόμματος της ΧΑ, του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, προχώρησε σε μια βαθιά πατριωτική πρόταση. Ζήτησε να επανέλθει το “Δεν ξεχνώ” στα σχολικά τετράδια της Μεγαλονήσου, μόνο που η πηγή ενημέρωσής του δεν ήταν και τόσο…αξιόπιστη.

Πρόκειται για τα “Ξεροτήανα Πάφου” το αντίστοιχο δηλαδή του “Κουλουριού” εν Ελλάδι. Μάλιστα το εν λόγω “ρεπορτάζ” χρονολογείται το 2015. Προφανώς τα κυπριακά χρυσαύγουλα θεώρησαν ότι εδώ και τρία χρόνια τα τετράδια κυκλοφορούν χωρίς το “Δεν ξεχνώ”, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων τις άριστες σχέσεις τους με την εκπαιδευτική πραγματικότητα της Κύπρου.

Μπορεί οι Κύπριοι να χαράσσουν πολιτική τακτική βασιζόμενοι σε τρολιές, η ύπαρξη φασιστών στη βουλή της χώρας, σίγουρα δεν είναι τρολιά και δεν έχει καθόλου πλάκα. Το κόμμα, που ιδρύθηκε το 2008, περνώντας τα πρώτα του χρόνια σε εκλογικό περιθώριο αντίστοιχο της – μακροβιότερης βέβαια – ΧΑ, κατέκτησε για πρώτη φορά έδρες στις εκλογές του 2016, με ποσοστό 3,71%, έχοντας και τη δημόσια στήριξη του Κύπριου αρχιεπισκόπου. Από τα τελευταία “κατορθώματα” του φασιστικού μορφώματος ήταν πριν λίγες μέρες η προσπάθεια να μοιράσουν σε δημοτικό σχολείο “μπουφάν μόνο για Ελληνόπουλα”, με το Σύλλογο Γονέων πάντως να επικαλείται παραπλάνηση και να δηλώνει πως τα μπουφάν μοιράστηκαν σε όλα τα άπορα παιδιά χωρίς καμία διάκριση.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: