Απάντηση σε όσους ενοχλούνται από το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λέσβο

Πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απάντηση σε αυτούς που ενοχλούνται από το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και τις πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νεολαίας που διοργανώνονται στο νησί, δίνουν η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ.

Ειδικότερα, στέκονται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται τόσο στο Κόμμα όσο και στην ΚΝΕ για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο. Συγκεκριμένα, απαντούν στο «σχόλιο» του συντονιστή της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Καραβασίλη που αναφέρει πως η Περιφερειακή Αρχή χρηματοδοτεί με 40.000 ευρώ το αντιιμπεριαλιστικό φεστιβάλ της ΚΝΕ «προφανώς γιατί η πραγματοποίηση του η οποία επιδοτείται δια της Αντιπεριφέρειας τουρισμού θεωρεί ότι προάγει το τουριστικό προϊόν της Λέσβου, καθώς ο αντιμπεριαλισμός για να πραγματωθεί χρειάζεται την στήριξη του κ. Μουτζούρη». Μάλιστα, καλεί την Περιφέρεια να έχει αντίστοιχη ευαισθησία για την ενίσχυση και στήριξη πολιτικών φεστιβάλ από άλλες πολιτικές νεολαίες αλλά και πολιτιστικούς φορείς του νησιού.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επισημαίνουν πως ακροδεξιοί «πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες» και ξεκαθαρίζουν πως «σε πείσμα τους, οι εκδηλώσεις και η συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10 Ιούλη, θα γίνουν και θα στεφθούν με επιτυχία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, θα βροντοφωνάξουν: “Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον”».

Ενοχλεί η συνδιοργάνωση του διημέρου με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, τη νεολαία του μοναδικού κόμματος στην Τουρκία που αντιτάσσεται στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο εκφράζει την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και εργαλειοποιεί το προσφυγικό για να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ:

«Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που διοργανώνονται στο νησί της Μυτιλήνης φαίνεται ότι ενοχλούν…

  • Ενοχλεί το αντιΝΑΤΟϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και η πολιτική δράση που αναπτύσσουν διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που γεννά κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά. Ενοχλεί η πάλη για καμία αλλαγή συνόρων, για καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ενοχλεί η πάλη ενάντια στα κέντρα – φυλακές της ΕΕ, με ακύρωση όλων των συμφωνιών που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, ώστε να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.
  • Ενοχλεί η πάλη για να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.
  • Ενοχλεί η συνδιοργάνωση του διημέρου με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, τη νεολαία του μοναδικού κόμματος στην Τουρκία που αντιτάσσεται στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο εκφράζει την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και εργαλειοποιεί το προσφυγικό για να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος και με την επίθεση σε Ασφαλιστικό και Παιδεία να είναι σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του “βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση”, επιλέγει να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εναντίον μιας κατάκτησης των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα περιφερειακά συμβούλια και τους τοπικούς δήμους.

Αξιοσημείωτο είναι πως, πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε πείσμα τους, οι εκδηλώσεις και η συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10 Ιούλη, θα γίνουν και θα στεφθούν με επιτυχία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, θα βροντοφωνάξουν: “Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον”.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Οποιαδήποτε πολιτική νεολαία (εκτός από τους φασίστες) μπορεί να διοργανώσει φεστιβάλ ή άλλου είδους εκδηλώσεις ζητώντας υποδομές για τη διεξαγωγή τους, όπως γίνεται χρόνια τώρα, αρκεί να υπάρχει…».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: