Απάντηση Πελετίδη στις συκοφαντίες περί έλλειψης θέρμανσης σε σχολεία της Πάτρας

Στην πρόκληση εντυπώσεων αποσκοπεί δημοσίευμα πατρινού μέσου περί έλλειψης θέρμανσης σε σχολεία της Πάτρας, με το δήμο να βάζει τα πράγματα στη θέση τους και να υπογραμμίζει πως ο εφοδιασμός με πετρέλαιο διεξάγεται κανονικά και το μόνο σημαντικό πρόβλημα που εντοπίστηκε λόγω παλαιότητας στο σύστημα θέρμανσης είναι ήδη σε φάση επίλυσης.

“Παντελώς ανυπόστατο κι αναληθές” χαρακτηρίζει δημοσίευμα τοπικού μέσου το δελτίο τύπου του Δήμου Πατρέων, περί δήθεν προβλημάτων στη θέρμανση σχολείων του δήμου. Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά πως όλα τα σχολεία του δήμου εφοδιάζονται κανονικά με πετρέλαιο κι ότι υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης. Μοναδική εξαίρεση ένα σχολικό συγκρότημα στο οποίο οι πολλαπλές βλάβες και η έλλειψη ανταλλακτικών δημιούργησαν πρόβλημα, το οποίο όμως επίσης βρίσκεται σε φάση επίλυσης, ενώ επίκειται και ενεργειακή αναβάθμισης κι επισκευές στα πολύ παλιά του κτίρια. Υπογραμμίζει πως παρά την έλλειψη προσωπικού, ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα για τυχόν νέες επιπτώσεις από τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας και τονίζει πως τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετου ενδιαφερόμενου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

   Με αφορμή το παντελώς ανυπόστατο και αναληθές δημοσίευμα σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης για δήθεν  προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη θέρμανση σχολείων του Δήμου μας, ενημερώνουμε ότι χάρη στις φιλότιμες και κοπιαστικές προσπάθειες των εργαζομένων του Τμήματος Σχολείων, η τροφοδοσία πετρελαίου θέρμανσης στις (257) σχολικές μονάδες δεν έχει παρουσιάσει έως τώρα καμία έλλειψη. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι έχουν ήδη διατεθεί παραπάνω από 240.000 λίτρα πετρέλαιο. Η τροφοδοσία των σχολείων με  πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζεται κανονικά από την αρχή της χρονικής περιόδου διάθεσης, (18-10-2018) και βεβαίως κατά τη διάρκεια του πράγματι πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Σε ό,τι αφορά στην άμεση αντιμετώπιση βλαβών στα συστήματα θέρμανσης, με αφορμή το εκτελούμενο πρόγραμμα συντήρησης των καυστήρων, το οποίο εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία, τα προβλήματα που εντοπίζονται στα συστήματα θέρμανσης , αντιμετωπίζονται άμεσα. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το πρόβλημα σε λέβητα σχολικού  συγκροτήματος στον οποίο παρουσιάστηκαν απρόβλεπτες και πολλαπλές, σημαντικές βλάβες καθώς και έλλειψη ανταλλακτικών. Για τους λόγους αυτούς, έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης του  σχολείου. Επίσης το ανωτέρω σχολικό συγκρότημα λόγω της παλαιότητας του και της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκεται θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και θα γίνουν μεγάλες επισκευές.

Σε κάθε περίπτωση οι  υπηρεσίες του Δήμου μας, παρόλη την έλλειψη προσωπικού, έχουν δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα που πιθανώς προκύψουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επίσης  είναι στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετα ενδιαφερόμενου τα στοιχεία για ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ενημέρωση επί του θέματος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: