Απάντηση ΚΚΕ στις δηλώσεις Μητσοτάκη: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, καταρρέουν μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στην Ενέργεια

Όσο για τον δωδεκαετή κύκλο των μνημονίων αυτός, με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έκλεισε ποτέ, το αντίθετο, άνοιξε ακόμα περισσότερο για να χωρέσει όχι μόνο τα παλιά, αλλά και τα νέα βάρη που επιβάλλουν στο λαό οι μόνιμες δεσμεύσεις της ΕΕ μαζί με αυτές του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο «υπερμνημόνιο» σε βάρος του λαού.

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας.

Αυτό που απέκρυψε επιμελώς όμως είναι ότι το ασφυκτικό πλαίσιο για τον λαό παραμένει από την ύπαρξη των ελέγχων των Ευρωπαϊκών Εξαμήνων, του Δημοσιονομικού Συμφώνου, του Συμφώνου για το Ευρώ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, την ώρα όμως που μισθοί και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι στα προ 12ετίας επίπεδα με το βιοτικό επίπεδο του λαού ολοένα να πέφτει υπό το βάρος πλέον και του ραγδαίου κύματος της ακρίβειας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών που είχε ο λαός από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των, μέχρι τώρα, κυβερνήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οφείλουμε να διδαχθούμε από την πρόσφατη εμπειρία. Από τις διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες που οδήγησαν στα μνημόνια με σπατάλες πέρα από τις αντοχές μας. Από τις πολιτικές που επιδείνωσαν τις συνέπειές τους. Αλλά και από τους χειρισμούς που απέτρεψαν την πιο γρήγορη έξοδο από την εποπτεία των διεθνών εταίρων μας».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός διαφήμισε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του λέγοντας ότι «σήμερα η κυβέρνηση, πριν ακόμη κλείσει η πρώτη της τετραετία, γράφει τους τίτλους τέλους σε μία πολυετή δοκιμασία. Ας τους μετατρέψουμε, λοιπόν, σε πρόλογο μιας νέας συναρπαστικής διαδρομής. Με πρώτο σταθμό την ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και σταθερή πυξίδα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα οικοδομήσει την ισχυρή, σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια», δείχνοντας ότι προτεραιότητα είναι οι στόχοι του κεφαλαίου για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, όπως ήδη συμβαίνει με την ακρίβεια και τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δήλωση Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί “ανάπτυξης και ευημερίας για όλους” καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, συνολικά μπροστά στην πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων.

Όσο για τον δωδεκαετή κύκλο των μνημονίων αυτός, με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έκλεισε ποτέ, το αντίθετο, άνοιξε ακόμα περισσότερο για να χωρέσει όχι μόνο τα παλιά, αλλά και τα νέα βάρη που επιβάλλουν στο λαό οι μόνιμες δεσμεύσεις της ΕΕ μαζί με αυτές του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο «υπερμνημόνιο» σε βάρος του λαού.

Σήμερα, το κρίσιμο είναι ο λαός μας, εξοπλισμένος με τα διδάγματα από τους μεγάλους αγώνες των προηγούμενων χρόνων, τους οποίους με απαράδεκτο τρόπο ο πρωθυπουργός συκοφαντεί, να δυναμώσει την πάλη του για αυξήσεις στους μισθούς, για ουσιαστική προστασία από την ακρίβεια, για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Κυρίως, όμως, με τον αγώνα του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξει τον δρόμο για τη μοναδική διέξοδο υπέρ των δικών του συμφερόντων ανατρέποντας τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και κάθε αστική κυβέρνηση».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: