“Αντί για ανάσα στα νοικοκυριά, δίνετε μπουκάλες οξυγόνου στις τράπεζες…”

Στην πράξη μετατρέπετε τον μισθωτό σε «δούλο» της τράπεζας. Χορηγείτε μπουκάλες οξυγόνου σε μεγάλους επιχειρηματίες και τους μειώνετε τη φορολογία, χώρια τα άλλα προνόμια. Αλλά τότε τα περί αντοχών της οικονομίας, τα ξεχνάτε!

Καμία πρόταση μομφής, κανένα κουκούλωμα δεν μπορεί να κρύψει το έγκλημα που σχεδίασε ο ένας -ΣΥΡΙΖΑ- και ολοκλήρωσε ο άλλος -ΝΔ- με τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Κι από κοντά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχει βάλει πολλές φορές το χεράκι του, για να μην το αδικήσω.

Μομφή λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μομφή όμως και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μομφή σε όλους όσους υπηρετούν ένα κράτος και ένα σύστημα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν, όχι απλά τη λαϊκή περιουσία και κατοικία, αλλά ούτε καν την υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Αυτός ήταν ο βασικός άξονας της μεστής χτεσινής ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη βουλή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, τον οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει με θράσος ως “δεύτερη ευκαιρία” για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκαλώντας το σχόλιο του Κουτσούμπα.

Λίγο ακόμα και θα ζητήσετε να σας στήσουν άγαλμα για το δήθεν ευεργετικό σας έργο.

Τέτοια “ευεργεσία”, που καθιερώνεται η πτώχευση φυσικού προσώπου -ο απλός λαός εξισώνεται με τις επιχειρήσεις και χάνει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα εισοδήματά του. Θα δουλεύει τρία χρόνια για την τράπεζα που θα εισπράττει τον μισθό του, αφήνοντάς του ένα πενιχρό ποσό, απλώς για να επιβιώσει. Αλλιώς απειλείται ακόμα και με φυλάκιση…

Κάνετε τους εργαζόμενους νοικάρηδες στα σπίτια τους. Στα σπίτια για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό το αίσχος βαφτίζετε, κύριοι της ΝΔ, ως “δεύτερη ευκαιρία”; Γιατί εμείς, το μόνο που βλέπουμε, είναι η “δεύτερη ευκαιρία” που δίνετε στις τράπεζες και στο κράτος σας να ξαναληστέψουν τους μισθωτούς, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, αφού πρώτα τους τσάκισαν με τη φοροληστεία, τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια. Αυτή λοιπόν είναι, όχι μια «δεύτερη ευκαιρία» αλλά η «μεγάλη ευκαιρία» για το τραπεζικό κεφάλαιο.

Αντί να δώσετε αυτή την ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά, χορηγείτε ολόκληρες μπουκάλες οξυγόνου στις τράπεζες! Και μάλιστα με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός!

Οι εκάστοτε κρατούντες χορηγούν ολόκληρες μπουκάλες οξυγόνου σε επιχειρηματίες με φοροπαλλαγές και διάφορα προνόμια, και τότε ξεχνάνε τα περί “αντοχών της οικονομίας”, ενώ έχουν την ίδια αμνησία, όταν δίνουν δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο.

Το αστικό κράτος δείχνει την επιλεκτική του αποτελεσματικότητα, μαζί με τα ταξικά του δόντια.

Το κράτος σας, κ. Μητσοτάκη, ως γνήσιος εκπρόσωπος της δικτατορίας των μονοπωλίων, είναι αποτελεσματικό μόνο για την καταστολή των κινητοποιήσεων. όταν όμως πρέπει να συλλάβει έναν καταδικασμένο, εγκληματία ναζί, εμφανίζεται ανήμπορο κι ανεπαρκές!

Ο Μητσοτάκης επικαλέστηκε την “γνήσια πρόοδο και τον ριζοσπαστισμό” για να κουνήσει πάλι το δάχτυλο στους νέους. Ο ριζοσπαστισμός αυτός όμως εκφράζεται ακριβώς με τον αγνώνα των μαθητών που συκοφαντεί και πολεμά η κυβέρνηση.

Δεν τα καταφέρατε όμως. Όσα παπαγαλάκια κι αν επιστρατεύτηκαν, όσες συλλήψεις 14χρονων κι αν κάνατε, το δίκαιο του αγώνα των μαθητών νίκησε!

Από κοντά προφανώς και ο συνένοχος του εγκλήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε η δική του συμβολή.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να σας θυμίσω ότι στα πρώτα σας κυβερνητικά βήματα λέγατε ότι είναι “πατριωτικό καθήκον” να πληρώνει ο λαός τον ΕΝΦΙΑ; Ξεχάσατε μήπως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Ότι θεσπίσατε ως ιδιώνυμο αδίκημα την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς; Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει και τη δική σας υπογραφή.

Σε αυτό το κράτος κυβερνούσατε, χρηισμοποιώντας καταστολή και βία. Και εδώ δεν ισχύει η “λάιτ” εκδοχή που υιοθετείτε. Δεν είναι συνταγή δίαιτας η άσκηση κρατικής βίας ενάντια σε μαθητές και φοιτητές.

Η ταύτιση αυτή επεκτείνεται και στα “εθνικά θέματα”, από το Αιγαίο έως τις βάσεις.

Είναι λίγο άδικο για εσάς κύριε Τσίπρα, να έχετε κάνει τόσο κόπο γι αυτή τη συμφωνία, και τελικά να υποδέχεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τον Πομπέο στην Ελλάδα που έλεγχε πώς προωθούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Μια ταύτιση που επιβεβαιώνεται, ακόμα και όταν “διαφωνούν”.

Ο ένας μέσω του υπουργού προστασίας του πολίτη φτάνει να χαρακτηρίζει εθνικισμό την άσκηση του δικαιώματος που έχει η χώρα για τα 12 ναυτικά μίλια. Ενώ ο άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ με αμφιλεγόμενη και καιροσκοπική θέση περί επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μίλια μόνο νότια και ανατολικά της Κρήτης, τροφοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ωστόσο, η επισήμανση αυτής της ταύτισης του δικομματισμού προκάλεσε την άμεση αντίδραση “κορυφαίων” πολιτικών αναλυτών της χώρας μας, όπως βλέπουμε στη συνέχεια.

Όπως θα έλεγε και ο Ρος από τα Φιλαράκια, η λογική και τα μαθηματικά δέχονται ένα ισχυρό χτύπημα από την πολιτική σκέψη της Άντζι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: