Άνθρακες τα εκρηκτικά: Ήταν μαγειρική σόδα… – Για τη δίκη των 9 Τούρκων – Κούρδων αγωνιστών

Οι συνήγοροί τους από την αρχή έχουν κάνει λόγο για γνωστούς αγωνιστές και βεβαιωμένους πολιτικούς πρόσφυγες και έχουν χαρακτηρίσει το κατηγορητήριο κατασκευασμένο. Αλλά αυτοί δικάζονται σαν «τρομοκρατική ομάδα» με βάση το διαβόητο αντιτρομοκρατικό νόμο, εκείνον που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ…

Στις 7 και 8 Δεκέμβρη του 2017, ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη Ερντογκάν στην Αθήνα. Η αντιτρομοκρατική του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τις εξετάσεις της, μπούκαρε μια βδομάδα πριν (28/11/17) με πολιορκητικούς κριούς σε τρία σπίτια στην Καλλιθέα και το Νέο Κόσμο και συνέλαβε 9 Τούρκους και Κούρδους γνωστούς στην Ελλάδα αγωνιστές.

Το θέμα πήρε τρομακτική (μάλλον τρομοκρατική) δημοσιότητα: Περιγραφές της “μεγάλης συντονισμένης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής”. Ευρήματα. Βαρύγδουπες εκτιμήσεις: “Ετοίμαζαν να ρίξουν ρουκέτες στον Ερντογκάν” (αλλά τους προκαλούσε ερωτήματα που δεν βρέθηκε πυροσωλήνας, για τη ρουκέτα που θα κατασκεύαζαν – λέει – με απλά υλικά). Βρήκαν – λέει – δυναμίτες, αμμωνιοδυναμίτιδα, πυροκροτητές, δυο πιστόλια. Κι ύστερα άλλο ένα πιστόλι, καλώδια, ρολόγια. Βρέθηκε επίσης “βάζο με άγνωστη ύλη που θα εξεταστεί από το γενικό χημείο του Κράτους”.

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετώπισαν πρωτόγνωρη βαρβαρότητα κατά τη σύλληψή τους από την αντιτρομοκρατική. Η εναντίον τους εκδικητικότητα συνεχίστηκε με το διασκορπισμό τους σε φυλακές πολύ μακριά από την Αθήνα, ώστε να τους στερήσουν βασικά υπερασπιστικά τους δικαιώματα.

 

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ… Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ… ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ…

Το κατηγορητήριο βαρύ: από συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μέχρι πλαστογραφία, αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Όμως τα ευρήματα στη δικογραφία εξαντλούνται σε ένα κιλό μαγειρικής σόδας και δυο αεροβόλα πιστόλια. Κι ένα ακόμα πιστόλι, που βρέθηκε όχι σε κάποιο από τα τρία σπίτια που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ), αλλά σε μια κρύπτη άλλης πολυκατοικίας. Απλώς έτυχε να το βρουν… την ίδια μέρα. Κι άντε τώρα να ανοίγεις άλλη δικογραφία, άλλη υπόθεση. Οπότε το ‘χωσαν κι αυτό στο κατηγορητήριο των 9. Πάντως το “ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ερντογκάν” δεν αποτυπώθηκε καν στο τελικό κατηγορητήριο. Δε βρήκαν στοιχεία να το στηρίξουν.

 

 

Η ΔΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕ…

Κι έτσι φτάσαμε στη δίκη των 9 Τούρκων στον Κορυδαλλό, που άρχισε στις 4 Φλεβάρη. Οι συνήγοροί τους από την αρχή έχουν κάνει λόγο για γνωστούς αγωνιστές και βεβαιωμένους πολιτικούς πρόσφυγες και έχουν χαρακτηρίσει το κατηγορητήριο κατασκευασμένο. Αλλά αυτοί δικάζονται σαν «τρομοκρατική ομάδα» με βάση το διαβόητο αντιτρομοκρατικό νόμο, εκείνον που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι τώρα με τις καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων και των εγγράφων που διαβάστηκαν, δεν αναδείχθηκαν από τη διαδικασία ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία που στηρίζουν το κατηγορητήριο. Όλα τα τρομοκρατικά των εφημερίδων και καναλιών, έμειναν εκεί. Στα κανάλια.

Π.χ. κατά την παρακολούθηση ενός τετραήμερου, πριν την σύλληψη, ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι δεν προέκυψε καμία παράνομη ενέργεια. Δυο άλλοι αστυνομικοί, παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για ενέργεια εντυπωσιασμού και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε για την επέμβαση σε όλα τα σπίτια πολιορκητικός κριός.

Από τα αναγνωστέα έγγραφα δεν προέκυψε ότι βρέθηκε τίποτα το ενοχοποιητικό, όπως όπλα ή εκρηκτικά. Σύμφωνα δε με τους μάρτυρες αυτούς, όταν μπήκαν στα σπίτια τους κανείς δεν αντιστάθηκε. Δε μπόρεσε να στοιχειοθετήσει ούτε καν την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Ενώ ένας μάρτυρας, χημικός, καθηγητής Πανεπιστημίου, είπε χαρακτηριστικά ότι τα ευρήματα που -υποτίθεται- στοιχειοθετούν την κατασκευή εκρηκτικών, το περισσότερο που μπορούν (υπό συνθήκες) να δημιουργήσουν είναι ένα σχετικό θόρυβο, έντασης σχολικού πειράματος!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κατέρρευσε ουσιαστικά το κατηγορητήριο κι αναδείχτηκε η καραμπινάτη σκευωρία, που οργάνωσε η Αντιτρομοκρατική κατ’ εντολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να κάνει ένα μικρό «δωράκι» στον Ερντογκάν.

 

 

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ).

1η δικάσιμος, 4/2/2019 … https://omniatv.com/853444821

2η δικάσιμος, 6/2/2019 … https://omniatv.com/853444844

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1/3/2019, στον Κορυδαλλό.

Μέχρι τότε εμείς τη δουλειά μας …

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ
ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ.

Μέχρι να τους ξαναδούμε στην επόμενη διαδήλωση να μας χαιρετούν, να μας μοιράζουν τα φυλλάδιά τους και να μας ευχαριστούν για τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας στους λαούς τους που αγωνίζονται. Κι ύστερα μέχρι να δικαιωθούν οι κοινοί αγώνες όλων μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: