Αλέκα Παπαρήγα: Η αντιπαράθεσή σας δεν είναι μόνο αηδιαστική αλλά και επικίνδυνη για το λαό – Η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού σήμερα προβάλλει από παντού

«Καμία κυβέρνηση, δεν πάει να λέγεται προοδευτική, κομμουνιστική, δεν μπορεί να αναιρέσει στο έδαφος του καπιταλισμού τους νόμους του συστήματος που έχει βασικό το νόμο του κέρδους και του υπερκέρδους…Συστηματικά και συνειδητά προσπαθείτε να διαβρώσετε την εργατική-λαϊκή συνείδηση…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καμία κυβέρνηση, δεν πάει να λέγεται προοδευτική, κομμουνιστική κλπ, δεν μπορεί να αναιρέσει στο έδαφος του καπιταλισμού τους νόμους του συστήματος που έχει βασικό το νόμο του κέρδους και του υπερκέρδους, και τις τάσεις που εμφανίζει η καπιταλιστική οικονομία από φάση σε φάση. Θα το πούμε καθαρά: Η αντιπαράθεσή σας δεν είναι μόνο αηδιαστική  αλλά και επικίνδυνη για το λαό. Συστηματικά και συνειδητά προσπαθείτε να διαβρώσετε την εργατική-λαϊκή συνείδηση σε μια περίοδο που πολλαπλασιάζονται οι εστίες πάλης από τα κάτω…» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

Η Αλέκα Παπαρήγα ανέδειξε τη στρατηγική σύμπλευση και συμπόρευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων), που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από προσβολές και χαρακτηρισμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί στο λόγο του ύβρεις και προσβολές.

«Είσαστε σαν συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία και τσακώνεστε ποιος θα αναλάβει διαχειριστής», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τα δύο κόμματα δεν τσακώνονται μόνο για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, αλλά για το ποιος καλύτερα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, της «πράσινης μετάβασης» και όχι για παράδειγμα για το ρόλο δερβίση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η χώρα στην περιοχή με στόχο τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία.

Το ΚΚΕ, επισήμανε, ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ασυμφιλίωτη η αντίθεση ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργατική τάξη και κατώτερα λαϊκά στρώματα και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, ταυτόχρονα με κατάργηση της φοροκλοπής, κατάργηση των έμμεσων φόρων με μετακύλιση των βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που μπορεί να δίνουν κάτι στον λαό και να του το παίρνουν από την άλλη τσέπη.

Το ΚΚΕ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, καλεί και παλεύει για ένα πανελλαδικό κίνημα της εργατικής τάξης που μπορεί να φοβίσει τους καπιταλιστές και να τους αναγκάσει σε παραχωρήσεις που θα αποτελούν σημείο εκκίνησης για την ακόμα μεγαλύτερη αντεπίθεση.

Τόνισε ότι η πανδημία ξεσκέπασε παγκόσμια το καπιταλιστικό σύστημα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού σήμερα προβάλλει από παντού.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: