“Αίμα-(αξιο)τιμη-Χρυσή Αυγή” – Μα γιατί λέτε εγκληματίες τους φασίστες; (Vid)

Ο αστικός πολιτικός κόσμος μπορεί να ανέχεται τους φασίστες και να μένει Πάκης μπροστά στα εγκλήματά τους, αλλά όταν τους λες “εγκληματίες”, εξεγείρεται το πολιτικό σαβουάρ βιβρ του.

Χτες στη Βουλή, ο Θ’ αντιπροέδρός της, Μάριος Γεωργιάδης, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και γιος του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, αποφάσισε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, για την “εγκληματική Χρυσή Αυγή”, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ο πολιτικός πολιτισμός του αστικού κοινοβουλίου του επιβάλλει να υποδέχεται τους φασίστες -που τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του- να τους φέρεται με το γάντι, να τους αναγνωρίζει τεκμήριο αθωότητας, να τους αφήνει ανενόχλητους να στήνουν τηλεοπτικά σόου… αλλά όταν κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους, τι είναι και τι πρεσβεύουν οι χρυσαυγίτες, να εξεγείρεται το πολιτικό σαβουάρ βιβρ του.

Οι αστοί πολιτικοί μπορεί να μένουν ψύχραιμοι και ακίνητοι, σαν τον Πάκη, όταν βλέπουν τους φασίστες εν δράσει. Να μην ενοχλούνται με τις πράξεις τους, αλλά με το χαρακτηρισμό τους ή την απλή περιγραφή τους ως εγκλήματα.

Να αφήνουν στο απυρόβλητο την οργανική σχέση των νεοναζί με τον υπόκοσμο, τους μπράβους, τη μαφία και το κοινό ποινικό έγκλημα, γιατί κατά βάθος υπερασπίζονται τον ίδιο σάπιο (υπό)κοσμο, της εκμετάλλευσης. Να τους παρουσιάζουν ως μια απλή διαφορετική άποψη, λιγάκι ακραία ίσως, που μπορεί όμως να… σοβαρευτεί και να μπει σε καλούπια ή ακόμα καλύτερα να συμψηφιστεί με τους εχθρούς της και να βγει λάδι, με τη θεωρία των δύο άκρων.

Πότε-πότε, μπορεί και να τους καταδικάζουν για τα μάτια του κόσμου και για να φτιάξουν το αντιφασιστικόπροφίλ και τη λεζάντα τους, ως πολιτικοί με δημοκρατικές ευαισθησίες.

Αλλά το βασικό είναι να μη λες εγκληματίες τους αξιότιμους φασίστες. Αίμα-(αξιο)τιμη-Χρυσή Αυγή…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: