Αγροτοδικεία – εξπρές από την Πρώτη Φορά Αριστερά – Πρωτοφανής συνδικαλιστική δίωξη αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας

Μέσα σε ένα 24ωρο η αστυνομία έστειλε χαρτί άμεσης παραπομπής σε δίκη για την 1η Μάρτη των έξι συνδικαλιστών, αποδεικνύοντας πως η αστική δικαιοσύνη δουλεύει σε χρόνους ρεκόρ όταν εχθρός της είναι το λαϊκό κίνημα.

Ξεπέρασαν ακόμα και τους μεγάλους δασκάλους τους τους Πασόκους οι Συριζαίοι στην αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων, αφού για πρώτη φορά παραπέμπονται σε αγροτοδικεία συνδικαλιστές πριν καλά – καλά στηθούν τα μπλόκα. Μιλάμε για τη δίωξη έξι αγροτοσυνδικαλιστών της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ανάμεσά τους ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, για ηθική αυτουργία στην κατάληψη του οδοστρώματος από τρακτέρ στα μπλόκα που στήθηκαν μόλις χθες.

Μέσα σε ένα 24ωρο η αστυνομία έστειλε χαρτί άμεσης παραπομπής σε δίκη για την 1η Μάρτη των έξι συνδικαλιστών, αποδεικνύοντας πως η αστική δικαιοσύνη δουλεύει σε χρόνους ρεκόρ όταν εχθρός της είναι το λαϊκό κίνημα. Άμεση απάντηση έδωσαν σε συνέντευξη τύπου οι διωκόμενοι, καταγγέλλοντας την πρωτοφανή μεθόδευση και το χαρακτήρα συνδικαλιστικής δίωξης που εμπεριέχει η συγκεκριμένη ενέργεια της αστυνομίας, αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Οι αγρότες έδειξαν πως δεν τρομοκρατούνται, καθώς το πανθεσσαλικό μπλόκο της Νίκαιας πυκνώνει ολοένα και περισσότερο, ενώ την Παρασκευή προγραμματίζεται πορεία με τα τρακτέρ στη Λάρισα και μέσα στη βδομάδα να γίνει πανθεσσαλική και στη συνέχεια πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό των αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα.

Δεν ξέρουμε βέβαια, ίσως να αδικούμε τους Συριζαίου όταν λέμε ότι αντιγράφουν και ξεπερνάνε το ΠΑΣΟΚ. Ίσως κάτι να μας έχει ξεφύγει από τα γραπτά του Λένιν για το αγροτικό ζήτημα, είμαστε όμως σίγουροι πως θα βρεθούν τα φερέφωνα και στη συνέχεια τα στελέχη της κυβέρνησης να μας διαφωτίσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: