Αγάπη μόνο… – Ο Κωνσταντινέας προτείνει να αλλάξουμε το “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” και αντί για ψωμί να βάλουμε αγάπη…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πρόεδρο Εδεσσαϊκού αλλά έγινε viral για τους λάθος λόγους. Όσα λέει είναι όντως εντυπωσιακά, όχι για τα ελληνικά του, αλλά για αυτό που λέει χωρίς ντροπή.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο έγινε σε περίεργα ελληνικά, που δεν έβγαζαν ακριβώς νόημα, και έγινε σύντομα viral, όταν το εντόπισε η “ομάδα αλήθειας” του Μουρούτη, κάνοντας την ακριβή απομαγνητοφώνηση.

Έχει μια αντίθεση σε σχέση με το μήνυμα που υπήρχε τότε. Παιδί… Παιδεία-Ελεθερία, του Ψωμί Παιδεία Ελευθερία. Στη θέση του ψωμιού μπορούμε να βάλουμε οι κοινωνικές… η κοινωνική υγεία, η κοινωνική ισορροπία, η κοινωνική αγάπη που μπορεί να έχει ο καθένας μας μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Εύχομαι αυτοί οι ανθρώποι, οι άνθρωποι που κάνανε αυτούς τους αγώνες για την ελευθερία μας, να έχουν βασικά ένα τόπο διαφυγής απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και να αξίζουν οι αγώνες τους, απέναντι σε… σε αυτούς τους ανθρώπους που υπάρχουν τώρα και κάνουν τους δύσκολους καιρούς αυτούς τους αγώνες. Σας ευχαριστώ…

Και όμως, η δήλωση αυτή έγινε viral για τους λάθος λόγους. Το βασικό που καταλαβαίνει κανείς, αν αποκρυπτογραφήσει τα ελληνικά του Κωνσταντινέα, είναι πως το σύνθημα του Πολυτεχνείου χρειάζεται μια επικαιροποίηση, πρέπει να αλλάξει το πρώτο σκέλος του συνθήματος “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” και στη θέση του ψωμιού να βάλουμε την αγάπη και την κοινωνική ισορροπία.

Και όλα αυτά έρχεται να τα πει ένας “αριστερός βουλευτής”, σε έναν λαό που έχει γονατίσει την τελευταία δεκαετία από τα μνημόνια -που είχε κάνει παντιέρα το κόμμα του- ενώ τώρα η διαχείριση του κορονοϊού έρχεται να αποτελειώσει ό,τι είχε μείνει όρθιο από την κρίση, που πάλι εμείς την πληρώσαμε.

Η δήλωση του Κωνσταντινέα είναι όντως εντυπωσιακή. Όχι όμως για τα ελληνικά του, αλλά ως πολιτική θέση, για αυτό που λέει χωρίς αιδώ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: