40 κόμματα, δύο πολιτικές – Ο απόλυτος οδηγός για τις φετινές Ευρωεκλογές

Μήπως χρειάζεσαι βοήθεια για να δεις τι θα ψηφίσεις; Η Κατιούσα έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις…

Οι ευρωεκλογές πάντα είχαν πιο χαλαρό χαρακτήρα. Όχι μόνο ως προς την ψήφο του κυρίαρχου λαού, που έστελνε τους αντιπροσώπους του σε ένα θεσμό χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, αλλά και ως προς τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν και βρίσκουν σαφώς λιγότερα εμπόδια για να συμμετέχουν σε αυτήν την κάλπη, από ό,τι στις υπόλοιπες.

49 συνδυασμοί κατέθεσαν αίτηση στο Πρωτοδικείο. Οι 40 από αυτούς πήραν άδεια χωρίς να κοπούν στα προκριματικά και η κούρσα είναι έτοιμη να ξεκινήσει με γκανιάν, παρολί, κουτσάλογα, ψοφάλογα και πράσινα άλογα, σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές. Οι ευρωεκλογές μας έφτασαν κι εμείς τις προϋπαντούμε με βήμα ταχύ, καλπάζοντας, για να αποδείξουμε πως δεν είμαστε τίποτα άλογα όντα.

Η συνέχεια στο μικρό αφιέρωμα-παρουσίαση της “Κ” που ακολουθεί, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους 40 συνδυασμούς που κατεβαίνουν.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Είναι πλέον κι επισήμως ο δεύτερος πόλος του δικομματισμού, αντικαθιστώντας “επάξια” το ΠΑΣΟΚ που δεν αγαπήσαμε. Πριν πέντε χρόνια λάνσαρε το σύνθημα “στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν”. Τώρα οι εκλογές θα γίνουν στις 26 του μηνός και μένει να δούμε τι θα ξημερώσει στις 27.

Νέα Δημοκρατία

Η παλιά, ορθόδοξη συντηρητική Δεξιά, κλασικό κόμμα της αστικής τάξης, αλλά και του ελληνικού κοτζαμπασισμού, με βαρόνους και φατρίες, πάντα στην πρώτη γραμμή της αντιλαϊκής πάλης.

Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

Συμμορία εγκληματιών και υπόδικων, η αφρόκρεμα του υποκόσμου, που είναι νεοναζί, αλλά λόγω της δίκης τους ντρέπονται πλέον να το παραδεχτούν ανοιχτά.

Κίνημα Αλλαγής

Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή ΕΛΙΑ ή μάλλον Κίνημα Αλλαγής και στην πραγματικότητα ΠΑΣΟΚ. Όχι όμως το παλιό, ορθόδοξο -που ως σελίδα στο Facebook έχει περισσότερους ακόλουθους από το κανονικό (απο)κόμμα- αλλά τα λεηλατημένα απομεινάρια της 3ης Σεπτέμβρη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Αν είσαι αρθρογράφος εναλλακτικής εφημερίδας, το λες και κόμμα των αριστερών νοικοκυραίων. Αν είσαι καπιταλιστής ή μαντρόσκυλό του, το λες κι εφιάλτη που στοιχειώνει την τάξη σου και την ιστορική σου μνήμη. Αν δεν είσαι κάτι από τα παραπάνω, το λες ελπίδα και προοπτική του εργαζόμενου λαού. Η οποία δεν περνά -παρά μόνο παρεμπιπτόντως- από τις κάλπες.

ΠΟΤΑΜΙ

Νυν φιλελέ ρυάκι  και προσεχώς γούρνα, ξεροπόταμος, Νεκρά Θάλασσα. Τα στάσιμα ξεραμένα νερά της φιλελέ σοσιαλδημοκρατίας στο προδιαγραφόμενο φινάλε του πολιτικού Σταύρου Θεωδωράκη.

Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος

Η προδομένη κυβερνητική εταίρα που έμεινε στα τέσσερα (σεξισμός, καταδικάζουμε), σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους. Ίσως για αυτό να προστέθηκε το όνομα του Πάνου δίπλα στο όνομα.

Ένωση Κεντρώων

Τελικά κάποια ζώα τον ψήφισαν και τον έστειλαν στη Βουλή. Από αύριο αρχίζει το ξήλωμα, σαν πρόγευση για την τύχη του κόμματος και του προέδρου του. Οι Αρκουδέηδες ξανάρχονται…

Πολίτες του Ηλία Ψινάκη

Αν ήταν αστείο, θα κατέβαινε με τη Δούρου, τον Πάνο Καμμένο και την Πυρίκαυστη Ελλάδα, για να τον μαυρίσουν όλοι. Δεν είναι όμως…

Άλλοι βάζουν ηθοποιούς & drones, εγώ βάζω την κάμερα την σέλφι!

Gepostet von ΠΟΛΙΤΕΣ am Freitag, 24. Mai 2019

Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος

Ο τηλεπωλητής του “Τελοπόν” και των “ιδιόχειρων επιστολών του Ιησού” είναι η επόμενη δημοσκοπική φούσκα του συστήματος και προβάλλει ως γερό αουτσάιντερ για το Ευρωκοινοβούλιο.

Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας

Μοιάζει με το όνομα του ΣΕΦ αλλά είναι το μειονοτικό κόμμα της “μουσουλμανκής, τουρκικής μειονότητας” -όπως λέει το ίδιο- που παίρνει γραμμή από το προξενείο και θα προσεγγίσει τη μονάδα με τα ποσοστά που θα πάρει στη Ροδόπη.

Δημιουργία Ξανά-Θάνος Τζήμερος

Τόσα χρόνια ήταν μπροστά μας η σοβαρή “χρυσή αυγή” και δεν την βλέπαμε. Ίσως γιατί στερούνταν σοβαρότητας…

Λευκό-Λαϊκές Ευρωπαϊκές Κοινωνικές Ομάδες PESG-PEOPLES EUROPAN SOCIAL GROUPS

Από τα παλιότερα γραφικόμματα, με μεταβαλλόμενη ερμηνεία του αρκτικόλεξου σε κάθε αναμέτρηση

Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Από τη στιγμή που το alter ego -με το οποίο φαίνεται να διαλύεται οριστικά η μετωπική συμμαχία- δεν κατεβαίνει από θέση αρχής στις ευρωεκλογές, το ΜΛ-ΚΚΕ συνήθως παίρνει κάτι παραπάνω από την περιορισμένη δεξαμενή ψήφων του χώρου.

Ελεύθερη Πατρίδα

Μετριοπαθές πατριδοκαπηλικό κόμμα, με εθνικισμό σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Εθνικό Μέτωπο-Πατριωτικός Σύνδεσμος- Λιοντάρια Συνεργεία για την Ελλάδα

Μια απόπειρα σοβαρής χρυσής αυγής με σήμα το μαίανδρο, μαζί με τον ΠΣ που έχει στιλ Σώρα και τα Λιοντάρια ως προπομπό του δεύτερου Lion King, που αυτοπροσδιορίζονται ως “απλοί άνθρωποι” -sic- και χρησιμοποιούν δύο γένη-διπλούς τύπους σε επίθετα και αντωνυμίες στα κείμενά τους: κανείς-καμία, άλλος-η.

ΕΝΥΠΕΚΚ-Όρθια Ελλάδα

Ο εργατολόγος Μητρόπουλος χωρίς το Ρωμανιά, μετά από το ζωντανό τηλεοπτικό τους διαζύγιο στην εκπομπή του Αυτιά -που δεν κατέβηκε γιατί τον έφαγαν τα κυκλώματα και φοβήθηκαν τη δύναμή του.

Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη,
όρθιο πες μου τι θα μείνει…

Ελλήνων Συνέλευσις

Παρά τα 600 δις του Σώρα, οι κακές γλώσσες λένε πως χρειάστηκε τελικά έρανος για να συγκεντρωθεί το παράβολο για τη συμμετοχή στις εκλογές.

Δημοσθένης Βεργής-Έλληνες Οικολόγοι

Άλλο ένα παλιό γραφικόμμα. Μετά τη γυμνή πόζα και τα πούπουλα ως αγγελάκι, ίσως τώρα ήρθε η σειρά του Βεργή για την ευρωβουλή; ΌΧΙ.

Οργάνωση Κουμμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Παλεύουν για εργαζομενική εξουσία, με πρώτο βήμα την έξοδο από το ευρώ. Με βάση αυτό εγκαλούν το ΚΚΕ για κούφια επαναστατικά λόγια, ενώ δεν παραλείπουν μια αναφορά στις “σταλινικές δικτατορίες”, για να δώσουν στίγμα.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)-Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (ΠΑΤΡΙΕ)

Ο Καρατζαφύρερ κατεβαίνει δίδυμο γκανιάν με το Συναδινό -και αρκτικόλεξο που νεκρώνει εγκεφαλικά κύτταρα- με βασικό σύνθημα τον… “ευρωσκεπτικισμό”. Το σκέφτηκε όμως κάπως αργά, αφού ψήφισε το πρώτο μνημόνιο.

Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής (Λαϊκή Ενότητα «ΛΑΕ» Κόμμα Πειρατών Ελλάδας-Συνεργαζόμενοι)

Εκτός από τους Πειρατές, οι συνεργαζόμενοι είναι τύπου “ΑΛΑΝΙΑ” -η μονοπρόσωπη κίνηση που πέταξε μια κότα στου Μαξίμου. Είναι πολύ πιθανό να οδηγούμαστε στο κύκνειο άσμα ενός επίδοξου αναχώματος, που δεν κατάφερε τελικά να γίνει ούτε καν αυτό.

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας

Ερωτευμένοι με τα σύντομα “ευφάνταστα” αρκτικόλεξα, καταφέρνουν τουλάχιστον να κατέβουν μαζί, σε αντίθεση με τους δήμους, και χωρίς ενιαίο κριτήριο για όλες τις κάλπες. Μπορούσαν και καλύτερα.

Δημοκρατική Ευθύνη

Έχει εγγυητή τον Αλέκο Παπαδόπουλο για το νεοφιλελέ στίγμα της, κάνει όμως λόγο για “επαναστατικό ορθολογισμό” -sic- και θεωρεί την ΕΕ πατρίδα της πατρίδας μας.

Φιλελεύθερη Συμμαχία

Αν ο Τζήμερος είναι απόπειρα σοβαρής χρυσής αυγής, αυτή είναι η απόπειρα μιας σοβαρής “Δημιουργίας Ξανά”.

ΜέΡΑ25

Πήρε τον τίτλο από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, επανιδρύθηκε γύρω στις 25 φορές και στοχεύει κάπου κοντά στο 2,5% με κίνδυνο να βρεθεί στο 0,25% ή κάπου κοντά στη μονάδα. Παρακμή για τον τηλεοπτικό αστέρα Γιάνη, αντί να ασχοληθεί με κάποιο νέο The TV Project.

Κολλάτος-Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα-Οικολογικό Ελληνικό

Άλλος ένας παραδοσιακός γραφικομματάρχης από τα βάθη της δεκαετίας του 90′ και τα πάνελ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με πολλά Δέλτα που εκβάλλουν στις ευρωεκλογές και βασικό σύνθημα “Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μπροστά”… Απορίας άξιο γιατί γοήτευσε τόσο κόσμο από το αριστεροχώρι -όπως και ο Γιάνης άλλωστε.

Νέα Δεξιά

Το κόμμα του Φαήλου, τόσο νέο όσο και η Δεξιά εν γένει.

Κόμμα Νέων

Αλλά ουχί Ρηγα-φεραίων. Πέντε υποψήφιοι που λένε πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και έχουν πασχαλιάτικες κάρτες με λαγουδάκια -αφού δεν μπορούν να γίνουν λαγοί του συστήματος

Νέα Ελληνική Ορμή

Άλλο ένα κομματίδιο, που σχηματίζει το αρκτικόλεξο ΝΕΟ. Τόσο νέο, σαν την Παπακώστα που ηγείται. Αυτά.

Αγροτικό. Κτηνοτροφικό. Κόμμα Ελλάδας

Σχηματίζει το αρκτικόλεξο ΑΚΚΕΛ, με ένα κάπα παραπάνω από ό,τι το ΑΚΕΛ της Κύπρου. Αλλά αυτό δεν αντιστοιχεί στο κομμουνιστικό, που παραμένει αχίλλειος πτέρνα και για το Κυπριακό ΑΚΕΛ.

Ελληνικό Όραμα

Εξωτικό φρούτο που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας στις πλατείες και δεν πρέπει να συγχέεται με το Όραμα Αναγέννησης Ελλάδος που έβγαλε σχετικά διευκρινιστική ανακοίνωση για τις… ευροεκλογές.

Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος Νότης Μαριάς

Πανελίστας από το κύμα τηλεαστέρων στις αρχές της δεκαετίας, που τσίμπησε μια έδρα από τους ΑΝΕΛ και την κράτησε, βλέποντας πια το πολιτικό του άστρο να δύει και τον “άλλο δρόμο” του να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Οικολογία Πράσινοι-Αλληλεγγύη

Δεξιά διάσπαση των Οικολόγων Πράσινων. Όχι πως οι άλλοι ήταν αριστεροί. Φαντάσου δηλαδή…

Άρμα Συνεργασίας Για την Ευρώπη των Εθνών Γιάννης Δημαράς Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα

Συνεργασία του Δημαρά με εθνικιστές και το τρομερό ΕΠΟΣ (Ελληνική Πολιτική Συνείδηση). Προσοχή στους αναγραμματισμούς που μπορεί να σας εκπλήξουν…

Έλληνες Ριζοσπάστες

Το κομματίδιο του Σάββα Τσιτουρίδη, όχημα για να βγει από την πολιτική αφάνεια. Δε θα βγει. Έχει σήμα το ΡΙ.

Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο

Όλα τα χρώματα της ίριδας μαζί μας δίνουν μια ακροδεξιά αντίδραση και μαύρη ακροδεξιά μαυρίλα, πασπαλισμένη με “ριζοσπαστικές” ιστορικές αναφορές στους Σλαβομακεδόνες μαχητές του ΔΣΕ.

Οικολόγοι Πράσινοι

Το ελληνικό τμήμα του Πράσινου Ευρωπαϊκού Κόμματος, ξεδοντιασμένο, όχι τόσο από τη διάσπασή του, όσο από τα στελέχη του που έφυγαν για να κάνουν καριέρα με το ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΕΥΚΟ- Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης

Κι άλλο Λευκό, κι άλλο ΑΚΕ (του Γαβριηλίδη;) και κάτι Ενώσεις.

 

Ποιοι είναι όμως οι εννιά συνδυασμοί που κατάφεραν να περάσουν κάτω από τον πήχη της βλακείας;

Ας τους δούμε συνοπτικά.

 

1) Εθνική Ελπίδα

Φιλοβασιλικό Κόμμα, με αρχηγό κάποιον Γιώργο Παπαδόπουλο, με κύριο προσόν το όνομά του. Στην κοπή πίτας του, έχουν φύγει όλα τα κομμάτια για θεούς, αρχόντους, βασιλιάδες κι απορεί κανείς τι μένει για τους υπόλοιπους.

2) Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας

Το βασικό που χρειάζεται να ξέρουμε είναι πως από αυτούς έφυγε το Κίνημα των Λιονταριών -στο οποίο δεν ξέρουμε πώς απαντά το Κόμμα Κυνηγών, που δεν το βλέπουμε σε καμία λίστα.

3) Εθνεγερσία

Πολιτικός φορέας, μία από τα ίδια, σαν τα πολλά φασιστικά περίπτερα που συναντάς σε κάθε Φεστιβάλ βιβλίου. Μα γιατί δεν ενώνονται όλοι οι ψεκασμένοι;

4) Διέξοδος Ελλάς

Η μεγάλη μάχη θα γίνει ανάμεσα στους εθνομηδενιστές και τους πατριώτες. Και αρχηγός των δεύτερων θα είναι μια Ελένη Φιλίνη από τα Lidl.

Επίσης καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους ως στημένο.

5) Απόφαση Ανάγκης

Δεν το βρήκαμε πουθενά στο διαδίκτυο. Αλλά η πραγματική μάχη γίνεται στους χώρους δουλειάς και εκεί μπορεί να αλωνίζουν.

6) ΟΡΑΜ. Α.ΕΛΛΑΔΟΣ

Εμπνευσμένο αρκτικόλεξο, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να το μπερδεύει με κανένα άλλο όραμα (βλέπε και παραπάνω όραμα, βλέπε και παρόραμα).

7) Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας-ΑΚΕ

Το ΕΑΜ είχε δύο Αγροτικά Κόμματα. Σήμερα γιατί να μην έχουμε δεύτερο δηλαδή;

8) Υπερήφανη Ελεύθερη Ελλάδα

Καμία σχέση με τον αντάρτικο σταθμό. Ίσα-ίσα κάνουν κάπου λόγο για το σταλινοφασιστικό ζυγό στη χώρα μας. Αρχηγός ένας σωσίας του Μάκη Βορίδη.

9) Άλλη Ελλάδα-Σε μια άλλη Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Πάμε για άλλες συμπολιτείες, αν το θες. Αυτοί πάντως θέλουν δημοβούλιο.

 

Εκτός από τους Κυνηγούς, που δεν κατέθεσαν καν αίτηση, συναντάμε σημαντικές απώλειες, όπως το κόμμα ΛΕΠΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατρωτική Ένωση) και το αξέχαστο “Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ”.

Ενός λεπτού σιγή για την απώλεια και προχωράμε σε πολιτικά συμπεράσματα.

 

Μήπως έχεις χαθεί μες στον ωκεανό πληροφοριών; Μήπως χρειάζεσαι βοήθεια;

Μην ανησυχείς και μην απελπίζεσαι. Ακολούθησε τον απόλυτο οδηγό του Λαϊκού Στρώματος (βασισμένο σε μια παλιότερη ιδέα του JoDI), και βρες τι θα ψηφίσεις σε λίγα απλά βήματα.

Λαϊκό Στρώμα-Σφυροδρέπανος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: