27 Νοέμβρη, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Αλεξανδρούπολη: Ούτε ορμητήριο φονιάδων – Ούτε στόχος αντιποίνων

Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης και το νατοϊκό στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού της Θεσσαλονίκης! Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, έξω οι νατοϊκοί φονιάδες από τη χώρα μας!

Αλεξανδρούπολη
Ούτε ορμητήριο φονιάδων – Ούτε στόχος αντιποίνων

Με το σύνθημα αυτό καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα παραμύθια για ασφάλεια και ανάπτυξη κρύβονται πολύ επικίνδυνοι σχεδιασμοί, για να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα και να παλέψουν για να φύγουν οι μακελάρηδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 18:00., στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, η ΕΔΥΕΘ, τα μέλη και οι φίλοι των Επιτροπών Ειρήνης της Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση. Για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθούν λεωφορεία,που θα αναχωρήσουν το Σάββατο 27/11/2021, ώρα 13:00 από το Αγ. Βενιζέλου.

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες για τους λαούς. Νέες και νέες στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται στις χώρες της Βαλκανικής, στην Ουκρανία, την Πολωνία, στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, σε όλη τη συνοριογραμμή με τη Ρωσσία. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει ξεκινήσει μία νέα, γιγαντιαία διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη αμερικανική δύναμη που έχει περάσει μέσω της πόλης, συνολικά πάνω από 120 ελικόπτερα και 1.000 στρατιωτικά οχήματα, με προορισμό τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Οι καραβιές των νατοϊκών φονιάδων που ξεφορτώνονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δείχνουν καθαρά ποια σχεδιάζουν να είναι η χρήση του από εδώ και πέρα μετά την παραχώρησή του στις ΗΠΑ. Δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και το ειρηνικό μέλλον του λαού της πόλης και όλης της χώρας. Όπως δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την ειρήνη η νέα «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ». Σημαίνει νέες δεσμεύσεις και νέες βάσεις στην περιοχή, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ξάνθη, στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» της Αλεξανδρούπολης.

Με την ανανεωμένη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, με την Ελληνογαλλική Συμφωνία και όσες άλλες έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια – και της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ – όλη η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντη στρατιωτική βάση και πεδίο βολής και άσκησης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, τα παιδιά του λαού γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν σε πραιτοριανούς της ελληνικής αστικής τάξης, για την προώθηση των γεωστρατηγικών της επιδιώξεων, για τη συμμετοχή της στη λεία από την κλοπή των λαών της περιοχής.

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι το μέλλον του λαού μας, των παιδιών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας ιμπεριαλιστικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής και ταυτόχρονα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, λαός μας συνολικά πρέπει να αναπτύξει όλες του τις δυνάμεις ενάντια στα σχέδια της αστικής τάξης και των κομμάτων, που την υπηρετούν. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που μας εμπλέκει στα βρώμικα σχέδια και πολέμους, καμία εμπιστοσύνη σε καμία άλλη αστική τάξη, στους δήθεν «φίλους και συμμάχους μας» από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Αγώνας, για ν’ απαγκιστρωθεί η πατρίδα μας από ΝΑΤΟ-ΕΕ!
Αγώνας, μαζί με τους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της περιοχής!
Αγώνας, γιατί μόνο οι λαοί μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους!
Αγώνας, για τη φιλία, τη συνεργασία και τη συναδέλφωση όλων των εργαζόμενων και των λαών!
Αγώνας, για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχιας, των πολέμων και της προσφυγιάς!

Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη – Λιμάνια των λαών, Όχι ορμητήρια των ιμπεριαλιστών!

Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης, το νατοϊκό στρατηγείο NRDC στο πρώην 3Ο Σώμα Στρατού της Θεσσαλονίκης!

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, έξω οι νατοϊκοί φονιάδες από τη χώρα μας!

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και όλες οι άλλες Συμφωνίες που εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!

ΕΔΥΕΘ
Θεσσαλονίκη
22/11/2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: