Ζήσε το μύθο σου στην Αθήνα – Κεραυνοβολήθηκε από γυμνά καλώδια κολώνας της ΔΕΗ 12χρονη στον Άγιο Παντελεήμονα

Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων αρνείται προκλητικά κάθε ευθύνη, λέγοντας πως το ατύχημα προήλθε από υπόγειο βραχυκύκλωμα κι έτσι δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς που συντηρούν τις κολώνες της περιοχής.

Με τη ζωή της κόντεψε να πληρώσει την παντελή παραμέληση των υποδομών στο δήμο Αθηναίων, ειδικότερα στις μη τουριστικές περιοχές, ένα 12χρονο κορίτσι στον Άγιο Παντελεήμονα. Η μικρή Ισμήνη είχε μαζευτεί να παίξει με άλλα παιδιά σε πεζόδρομο της γειτονιάς, όταν ξαφνικά γλίστρησε και χτυπήθηκε από ρεύμα, λόγω των γυμνών καλωδίων που ήταν εκτεθειμένα από κολώνα της ΔΕΗ. “Την χτύπησε ρεύμα. Κουνιόταν όλο το κοριτσάκι από το ρεύμα, κάνει να πάει λίγο πιο πέρα και είχε μπλοκάρει, της μίλαγαν τα παιδιά αλλά δεν είχε καταλάβει τι της είχε συμβεί”, περιγράφει η μητέρα του κοριτσιού, προσθέτοντας πως “πέφτουν τα μαλλάκια της”.

Σύμφωνα με το νονό της Ισμήνης, καθοριστική ήταν η συμβολή ενός άλλου μαθητή που κατάφερε να της βγάλει τη γλώσσα που είχε γυρίσει. Μιλώντας στο Μέγκα, ο μικρός μαθητής περιέγραψε ως εξής το πώς έζησε το συμβάν:

“Την τραβάω από την μπλούζα όπως την βλέπω και πέφτει κάτω, δεν ένιωθε τίποτα, μόνο λίγο που έκλαψε και μετά έκλεισε τα μάτια, πήγαν ανάποδα τα μάτια, και βλέπω ότι δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε η γλώσσα είχε μπει μέσα, είχε γυρίσει ανάποδα, την παίρνω αγκαλιά και την κουνάω, ανοίγει λίγο τα μάτια της και μετά πάλι το ίδιο. Και της βγάζω την γλώσσα”.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως δεν ερχόταν καν το ΕΚΑΒ να παραλάβει το κορίτσι, προτρέποντας τους γονείς να τη φέρουν με το αυτοκίνητο.

Η οικογένεια έχει ήδη καταθέσει μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο από υπόχρεο και επικίνδυνο βαριά σωματική βλάβη. Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων αρνείται προκλητικά κάθε ευθύνη, λέγοντας πως το ατύχημα προήλθε από υπόγειο βραχυκύκλωμα κι έτσι δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς που συντηρούν τις κολώνες της περιοχής. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, εξακολουθούν να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, αφού η μόνη ενέργεια του δήμου μετά το ατύχημα, ήταν να καλύψει το εκτεθειμένο σημείο με μονωτική ταινία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: