Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας! Η νέα γενιά έχει ιδανικά!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν φασίστα να ξεμυτίσει από την τρύπα του και να αξιοποιήσει τον πόνο αυτών των ανθρώπων για να δηλητηριάσει τα σχολεία μας με ρατσισμό και ξενοφοβία.

Ανακοίνωση-κάλεσμα μαθητών από το mathites.gr.

Καταδικάζουμε την τρίτη πολεμική επίθεση που γίνεται αυτές τις μέρες στο λαό της Συρίας από την Τουρκία, με τις ευχές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον λαό, όπως και σε όλους τους λαούς που οι πατρίδες τους βρίσκονται σε πόλεμο, γίνονται πρόσφυγες.

Τις επόμενες μέρες χιλιάδες παιδιά προσφύγων – θύματα πολέμων, που βρίσκονται στη χώρα μας , θα ξεκινήσουν να κάνουν μάθημα στα σχολεία μας.

Τα υποδεχόμαστε και τα καλωσορίζουμε!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν φασίστα να ξεμυτίσει από την τρύπα του και να αξιοποιήσει τον πόνο αυτών των ανθρώπων για να δηλητηριάσει τα σχολεία μας με ρατσισμό και ξενοφοβία.

Ξέρουμε πως με αυτά τα παιδιά έχουμε άλλο χρώμα, γλώσσα, θρησκεία ή συνήθειες, είμαστε σε πολλά διαφορετικοί, αλλά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Όπως εμείς διεκδικούμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει κόντρα στις κυβερνήσεις και τους νόμους που μας τα στερούν, έτσι και αυτά τα παιδιά παλεύουν να επιβιώσουν στη χώρα μας και να κάνουν μια νέα αρχή κόντρα σε όσους μετατρέπουν την  πατρίδα τους σε εμπόλεμη ζώνη.

Δεν είμαστε αδιάφοροι για τον πόνο και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων. Δε δεχόμαστε να συνηθίσουμε να βλέπουμε εικόνες θαλασσοπνιγμένων παιδιών, στοιβαγμένων προσφύγων σε σκηνές και κοντέινερ, να ακούμε ειδήσεις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους που τους οδηγούν ως και το θάνατο. Κάνουμε το καθήκον μας και για τους νέους μαθητές των σχολείων μας! Υψώνουμε τοίχο αλληλεγγύης και υπεράσπισης. Το έχουμε ξανακάνει και θα το ξανακάνουμε!

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία.
  • Να κλείσουν οι “Μόριες”, τα hotspot- κολαστήρια για τους πρόσφυγες. Να μην ανοίξουν άλλα. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
  • Να σταματήσει να ισχύει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες εδώ και δεν τους επιτρέπει να πάνε στον προορισμό που επιθυμούν, έχουν οικογένεια κτλ.
  • Για όσα παιδιά επιθυμούν, αυτά και οι οικογένειες τους να μείνουν εδώ, να παρθούν όλα τα μέτρα στήριξης και βοήθειας να μάθουν τη γλώσσα μας, να προσαρμοστούν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.
  • Να μη ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγα ή «φυλακισμένα» τα ανήλικα ή και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Καλούμε, ειδικά τα 5μελή και τα 15μελή των 304 σχολείων σε όλη τη χώρα που θα δεχθούν αυτές τις μέρες προσφυγόπουλα να συζητήσουν και να οργανώσουν την υποδοχή και το καλωσόρισμα τους με διάφορες και πολύμορφες δράσεις.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ! ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: