Β. Λαμπάκης: “Ο Θεός έστειλε την κατάρα του κορονοϊού, για να μη γίνει το Καρναβάλι στις Φέρρες”

Παραληρηματικός λόγος από τον δεξιό πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για την “ορθόδοξη Ελλάδα που έμενε απρόσβλητη από τον ιό” και για την θεία δίκη απέναντι στο Καρναβάλι και τα… ειδωλολατρικά έθιμα του λαού μας.

Ωστόσο, ο Βαγγέλης Λαμπάκης, πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, “πρωτοτύπησε” αποδίδοντας την κατάρα του κορονοϊού σε θεία δύναμη, όχι γενικά ενάντια στο Καρναβάλι, αλλά ειδικότερα ως προς την απόφαση του νυν δημάρχου να μεταφέρει τις εκδηλώσεις στις γειτονικές Φερές, η οποία έβρισκε αντίθετο τον Β. Λαμπάκη, θεωρώντας ότι ισοδυναμεί με αποκλεισμό της Αλεξανδρούπολης.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η διαφωνία αλλά το αήττητο επιχείρημα περί της κατάρας.

“Δεν είναι δυνατόν πάνω στα αποκαΐδια των παιδιών της Αλεξανδρούπολης και της Τραϊανούπολης να χτίσουμε κάτι καινούργιο στις Φέρες. Αυτό είναι παράλογο, είναι έξω από κάθε λογική δικαίου και ο Θεός φαίνεται λειτούργησε και έστειλε αυτή την κατάρα για να μην γίνει αυτό που σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Την κατάρα της γρίπης, ξέρετε τι λέω”

Το βασικό ερώτημα είναι αν είχε ο ίδιος συναίσθηση τι έλεγε, φαίνεται όμως πως οι εμπρηστικές δηλώσεις είναι πάγια τακτική του πρώην δημάρχου και κομμάτι του πολιτικού πολιτισμού του.

Ακολουθεί το βίντεο από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το επίμαχο απόσπασμα.

Συμπέρασμα; Ο κορονοϊός μπορεί να βλάπτει την υγεία, δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο επικίνδυνο -για την υγεία μας και γενικότερα- από την ακροδεξιά βλακεία και τον παραληρηματικό της λόγο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: