U.S. Biolabs: Οι ΗΠΑ χλευάζουν στον ΟΗΕ για τα Βιολογικά Εργαστήρια της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 336 βιο-εργαστήρια σε 30 χώρες, τα 26 στην Ουκρανία, που τα χρηματοδοτεί το Πεντάγωνο με την Υπηρεσία Προστασίας από Εξωτερικές Απειλές και είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Από τις 183 χώρες που έχουν υπογράψει (2001) τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, μόνο οι ΗΠΑ αρνούνται συστηματικά να διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα εξακρίβωσης.

Το παρόν δημοσίευμα είναι το δεύτερο που παρουσιάζεται στην Κατιούσα και αφορά την άρνηση των ΗΠΑ να δεχτούν την ύπαρξη και χρηματοδότηση των Βιολογικών Εργαστηρίων στην Ουκρανία, όταν την ίδια στιγμή κατηγορούν τη Ρωσία και σπέρνουν τον πανικό για τον κίνδυνο που υπάρχει να πέσουν τα εργαστήριά τους στα χέρια της!

➡️ Ένα «πρώτο μέρος», με τα «επιχειρήματα» του Στέιτ Ντιπάρμεντ περί «Βιοάμυνας» δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση των ΗΠΑ να μιλήσουν ξεκάθαρα για τα εργαστήρια βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία (βλ. σχετικό σύνδεσμο στο τέλος).

Θα ακολουθήσει και τρίτο μέρος με Μια μικρή ιστορία για τα αμερικανικά Βιο-Εργαστήρια.

Οι ΗΠΑ χλευάζουν στον ΟΗΕ για τα Βιο-Εργαστήρια της Ουκρανίας

*

Μετάφραση με την προσθήκη Επίμετρου και φωτό
Μπάμπης Ζαφειράτος – Μποτίλια Στον Άνεμο

Από την ιστοσελίδα του
Marxist-Leninist Party of Canada, 25/3/2022

*

2005. Οι γερουσιαστές Ντικ Λούγκαρ και Μπάρακ Ομπάμα που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η συμφωνία για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου βιοασφάλειας επιπέδου 3 στην Ουκρανία –Βλ. στο Επίμετρο. (Πηγή φωτό: https://techstartups.com).

➡️ Στις 11 και στις 18 Μαρτίου, η Ρωσική Ομοσπονδία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (UN Security Council –UNSC) για να δοθούν απαντήσεις στις ανησυχίες της σχετικά με τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και για τον ρόλο των ΗΠΑ, ιδιαίτερα του Πενταγώνου, σε αυτά.

Επίσημα μέσα ενημέρωσης στον Καναδά και στις ΗΠΑ αγνόησαν τις ανησυχίες που εγείρει η Ρωσία. Επανέλαβαν τα γελοία επιχειρήματα που ακούστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες γράφοντας:

«Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδοτούν έρευνες για τη δημιουργία βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ουκρανία αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι αυτό είναι σημάδι πως η Μόσχα θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα η ίδια».

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέζνια (Vassily Nebenzia), είπε ότι η αντιπροσωπεία του είχε συγκαλέσει το Συμβούλιο λόγω των στοιχείων που ήρθαν στο φως κατά τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία:

«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διαθέτει έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι η Ουκρανία έχει ένα δίκτυο 30 τουλάχιστον βιολογικών εργαστηρίων, στα οποία πραγματοποιούνταν πολύ επικίνδυνα βιολογικά πειράματα, με στόχο την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων της πανώλης, του άνθρακα και της χολέρας, καθώς και άλλων θανατηφόρων ασθενειών, χρησιμοποιώντας τεχνικές συνθετικής βιολογίας. Αυτές οι έρευνες γίνονται, χρηματοδοτούνται και εποπτεύεται από τις ΗΠΑ με την κρατική Υπηρεσία Προστασίας από Εξωτερικές Απειλές (Defense Threat Reduction Agency –DTRA)».

Στις 11 Μαρτίου, επίσης, ο Ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε ότι γίνονται πειράματα σχετικά με «την πιθανότητα εξάπλωσης λοιμώξεων μέσω αποδημητικών πτηνών και νυχτερίδων».

Καλώντας τους Ευρωπαίους συναδέλφους του να θεωρήσουν την ανεξέλεγκτη εξάπλωση βιολογικών μέσων από την Ουκρανία ως έναν «πολύ σοβαρό βιολογικό κίνδυνο», προειδοποίησε πως η απειλή είναι πραγματική.

➡️ Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για Θέματα Αφοπλισμού, Izumi Nakamitsu, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι δεν γνώριζε να υπάρχει κανένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία και ότι «καταστάσεις όπως αυτή καταδεικνύουν την ανάγκη να ενισχυθεί η Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα (BWC)».

Ενθάρρυνε τα κράτη μέλη της Σύμβασης, στα οποία περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ουκρανία, να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης των διαθέσιμων διαδικασιών για την επίλυση σχετικών ζητημάτων.

Και δε μίλησε καν για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αρνούνται εδώ και καιρό να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους και να υποβληθούν σε αυστηρό έλεγχο.

Τα βιο-εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ εγείρουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 336 βιο-εργαστήρια σε 30 χώρες, εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται στην Ουκρανία, όπου το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει τον απόλυτο έλεγχο. Γραφικό: Feng Qingyin / GT. [Βλέπε στο τέλος του άρθρου τη μετάφραση του κειμένου]. (Πηγή: globaltimes.cn)

➡️ Σε συνάντηση της 11ης Μαρτίου, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε:

«Η Ουκρανία δεν έχει βιολογικά προγράμματα. Δεν υπάρχουν ουκρανικά εργαστήρια βιολογικών όπλων που να υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας ή οπουδήποτε αλλού».

Και στη συνέχεια αυτοδιαψεύστηκε, λέγοντας ότι:

«Η Ουκρανία διαθέτει και λειτουργεί τις δικές της εργαστηριακές υποδομές δημόσιας υγείας, οι οποίες επιτρέπουν την ανίχνευση και διάγνωση ασθενειών […] Οι ΗΠΑ συνέδραμαν για να γίνει αυτό με ασφάλεια. Δεν έχει καμία σχέση με βιολογικά όπλα».

Δεν έδωσε, όμως, καμιά απάντηση στο γιατί το Πεντάγωνο εμπλέκεται και χρηματοδοτεί αυτές τις δραστηριότητες «δημόσιας υγείας».

Και εκτός αυτού, όπως και να το δει κανείς, παρόμοιες υποδομές υγείας που ασχολούνται με παθογόνα, συνιστούν αναμφίβολα βιολογικά προγράμματα.

➡️ Στις 18 Μαρτίου, παρασχέθηκαν νέα έγγραφα και έγιναν παρόμοια σχόλια. Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε:

Η έρευνα που διενεργήθηκε από τις ΗΠΑ στα εργαστήρια της Ουκρανίας «περιελάμβανε μελέτες για τον αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας-Κονγκό [Crimean–Congo hemorrhagic fever (CCHF)], τη λεπτοσπείρωση και άλλα επικίνδυνα παθογόνα», των οποίων η χρήση θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί «φυσική». Και τόνισε πάλι ότι «διεξαγόταν μια επικίνδυνη βιολογική επιχείρηση».

Τα έγγραφα έδειξαν ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πειράματα στην Ουκρανία μέσω του Πενταγώνου με την Υπηρεσία Προστασίας από Εξωτερικές Απειλές.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων επιλέχθηκαν έξι οικογένειες ιών, συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊών και τριών ειδών παθογόνων βακτηρίων πανώλης, βρουκέλλωσης [ΣτΜ: Μελιταίος Πυρετός] και λεπτοσπείρωσης.

Ο Ρώσος πρέσβης είπε ακόμη ότι οι ιοί επιλέχθηκαν επειδή έχουν φυσική προέλευση τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί με τις φυσικές εστίες των ασθενειών, ζητώντας και πάλι πλήρη ενημέρωση σχετικά με αυτά τα θέματα.

Τζεν Ψάκι, Μάρκο Ρούμπιο (βλ. σχετικό twitter στο Επίμετρο), Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βικτόρια Νούλαντ. Όλα τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αποδέχθηκαν, χωρίς επαλήθευση, και διέδωσαν σε όλο τον κόσμο μια εξήγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έλεγε: «Διασταύρωση πληροφοριών: Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει συνεργαστεί με την Ουκρανία για την εξάλειψη των βιο-όπλων που άφησε πίσω της η Σοβιετική Ένωση από το 2005…». Τα τελευταία 17 χρόνια; Πραγματικά?! Γιατί υπάρχουν 30 εργαστήρια στην Ουκρανία; (Πηγή: Integrated Development Studies Institute -IDSI)

Και στις δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες, που απηχούν τις απόψεις των ΗΠΑ, δεν εξέτασαν καν τους φόβους που εγείρονται, για το εάν τα βιολογικά παθογόνα είναι ασφαλή, ούτε τον ρόλο του Πενταγώνου με την Υπηρεσία Προστασίας από Εξωτερικές Απειλές ή ακόμη την αναγκαιότητα παροχής πληροφοριών από τις ΗΠΑ για το τι έχει παραχθεί και τι βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των πειραμάτων, βεβαίως.

Αντίθετα, οι χώρες αυτές αγνόησαν τις ανησυχίες που εκφράστηκαν, χαρακτηρίζοντάς τες «απόλυτη ανοησία» και «αβάσιμες», ενώ στη συνέχεια χλεύασαν τη Ρωσία, λέγοντας πως αυτά είναι παραμύθια και άρχισαν να ενσπείρουν το φόβο, διαδίδοντας πως η ίδια η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα παθογόνα.

Κι όλα αυτά συνοδεύτηκαν από μια άλλη απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία: «Θα λογοδοτήσετε για τις πράξεις σας. Δεν θα αφήσουμε τις φρικαλεότητες να περάσουν».

➡️ Ο Ζανγκ Τζουν (Zhang Jun), εκπρόσωπος της Κίνας και στις δύο συνεδριάσεις, τόνισε:

Οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με τα βιολογικά όπλα θα πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής του Συμβουλίου. Οι φόβοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σχετικά με τα βιολογικά πειράματα και τα πιθανά όπλα, πρέπει να εξεταστούν επαρκώς, με την παροχή αναλυτικών διευκρινίσεων και ελέγχων.

Στις 18 Μαρτίου, η Κίνα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να προσφέρουν εγκαίρως ολοκληρωμένες διευκρινίσεις για να άρουν τις αμφιβολίες της διεθνούς κοινότητας» και παρατηρώντας δια του εκπροσώπου της ότι χρησιμοποιούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά, είπε «Δεν θεωρούμε ότι ζητάμε πολλά».

Συμμερίστηκε την επιθυμία της διεθνούς κοινότητας να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας πως η θέση της Κίνας για τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι ξεκάθαρη: υποστηρίζει την πλήρη απαγόρευση και καταστροφή τους.

Η Κίνα αντιτίθεται στην ανάπτυξη, κατοχή και χρήση τέτοιων όπλων, από οποιαδήποτε χώρα, και προέτρεψε τις χώρες που δεν το έχουν κάνει ακόμη να καταστρέψουν τα αποθέματά τους.

Ο Ζανγκ Τζουν ζήτησε την ταχεία έναρξη των διαπραγματεύσεων για το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, προσθέτοντας ότι η Κίνα έχει πέσει θύμα από τη χρήση βιολογικών και χημικών όπλων.

Μεταξύ αυτών που μίλησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 18 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Γκάνας αγόρευσαν για την αναγκαιότητα ανεξάρτητης και αρχής για την διερεύνηση των ανησυχιών που εξέφρασε η Ρωσική Ομοσπονδία.

➡️ Ο Βραζιλιάνος Ronaldo Costa Filho είπε:

«Πριν από πενήντα χρόνια, η Βραζιλία υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, αποφασισμένη να αποκλείσει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα παρόμοιοι παράγοντες ή τοξίνες. Και έκανε αυτό το σημαντικό βήμα πεπεισμένη ότι μια τέτοια χρήση θα ήταν αντίθετη στην ανθρώπινη ηθική. Σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, το Συμβούλιο συγκλήθηκε για να συζητήσει την υποτιθέμενη ανάπτυξη, παραγωγή και αποθήκευση τέτοιων απεχθών όπλων. Κατηγορίες παρόμοιας σοβαρότητας πρέπει να τεκμηριώνονται διεξοδικά με αδιάσειστα στοιχεία, που σημαίνει ότι πρέπει να προσκομίζονται και να επιβεβαιώνονται από μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη αρχή, όπως προβλέπεται από το άρθρο VI της Σύμβασης.

Η Βραζιλία έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό τη δημιουργία ενός αυστηρού πρωτοκόλλου ως προς τη Σύμβαση, με μέτρα για την εγγύηση της προστασίας και της ασφάλειας έναντι των διαφαινόμενων απειλών. Η κατάσταση σήμερα απλώς ενισχύει την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού».

➡️ Ο Ravindra Raguttahalli της Ινδίας τόνισε:

«Η χώρα μου προσδίδει μεγάλη σημασία στη Σύμβαση για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα ως βασικό, παγκόσμιο και αμερόληπτο μέσο αφοπλισμού, που απαγορεύει μια ολόκληρη κατηγορία όπλων μαζικής καταστροφής. Κάθε θέμα που σχετίζεται με υποχρεώσεις προκύπτουσες από τη Σύμβαση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της, μέσω διαβουλεύσεων και συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών».

Εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για τη σταδιακά επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανία, χαιρέτισε τον τελευταίο γύρο διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και η απρόσκοπτη επιδίωξη για την πορεία του διαλόγου και της διπλωματίας είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.

Και δεν είναι τυχαία βέβαια η τοποθεσία των εργαστηρίων δίπλα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία! (Πηγή φωτό: https://techstartups.com)

➡️ Η Khalilah Hackman από την Γκάνα επιβεβαίωσε ότι:

Ο οριστικός προσδιορισμός του βιολογικού προγράμματος της Ουκρανίας μπορεί να γίνει μόνο μετά από αξιολογήσεις διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων. Η μετατροπή χημικών ή βιολογικών παραγόντων σε οπλικά συστήματα στερείται της όποιας ηθικής και δεν θα έπρεπε να το σκεφτόμαστε. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σφυρηλατήσει συναίνεση για τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου ως προς τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, δεδομένων των πρόσφατων παγκόσμιων εξελίξεων […] Η κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής δεν υπόσχεται ούτε τη διεθνή ειρήνη ούτε και την εθνική ασφάλεια.

Μόνο οι ΗΠΑ, από τις 183 χώρες που έχουν υπογράψει (το 2001) τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, αρνούνται συστηματικά να διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα εξακρίβωσης και ελέγχου.

Το να κατηγορεί κανείς τη Ρωσία για αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ είναι η επιτομή της παραπληροφόρησης, των ψεμάτων και της πολεμοκαπηλίας για την περικύκλωση, την απομόνωση και τη «συντριβή» της Ρωσίας.

Για πάρα πολύ καιρό οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει το φόβητρο των όπλων μαζικής καταστροφής, για να απειλήσουν τους λαούς του κόσμου.

Η παραπληροφόρηση έγκειται στο να κάνουν οι πάντες εικασίες για το ποιος ελέγχει τι, ποιος μπορεί να πυροδοτήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, και για τη χρήση πυρηνικών, βιολογικών ή άλλων παρόμοιων όπλων.

Για να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο, έχει μεγάλη σημασία να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μια σπάνια ιστορική συγκυρία, όπου οι κερδοσκοπικές δυνάμεις αυτού του κόσμου έχουν αναπτυχθεί πέρα ​​από κάθε φαντασία, σε ό,τι αφορά τον έλεγχό τους.

Με αυτά τα δεδομένα, το να υποβληθούν οι ΗΠΑ στην απόλυτη επαλήθευση των βιο-εργαστηρίων τους στην Ουκρανία είναι μια δίκαιη απαίτηση.

Την ώρα που ο κόσμος ολόκληρος μετράει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, είναι ακατάλληλη στιγμή για τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να λογοδοτήσουν.

 

TML Daily, δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2022

Μετάφραση: Μπάμπης Ζαφειράτος, 28/3/2022

 

Τα βιο-εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ εγείρουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία

Γραφικό: Feng Qingyin / GT. (Λεπτομέρια εικόνας. Πηγή: globaltimes.cn)

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 336 βιο-εργαστήρια σε 30 χώρες, εκ των οποίων τα 26 βρίσκονται στην Ουκρανία, όπου το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει τον απόλυτο έλεγχο

Αναφορές για την αμφιλεγόμενη βιολογική έρευνα των ΗΠΑ

Η Ρωσία κατήγγειλε ότι η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που εκδηλώθηκε το 2007 στη Γεωργία, θα μπορούσε να συνδεθεί με τις δραστηριότητες ενός βιοεργαστηρίου που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο.

*

Ουκρανία

Η Ρωσία βρήκε πρόσφατα τα αμερικανικά εργαστήρια στην Ουκρανία να πειραματίζονται με δείγματα κορονοϊού νυχτερίδων και να μελετούν την πιθανή εξάπλωση παθογόνων μικροοργανισμών μέσω άγριων πτηνών.

Τον Απρίλιο του 2020, Ουκρανοί νομοθέτες ισχυρίζονται ότι από την ανάπτυξη των αμερικανικών βιο-εργαστηρίων, η Ουκρανία έχει αντιμετωπίσει μυστηριώδεις εστίες επικίνδυνων ασθενειών.

Το 2016, τουλάχιστον 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί αναφέρθηκε ότι πέθαναν από ιό που έμοιαζε με γρίπη, ενώ 364 ακόμη άτομα πέθαναν αργότερα από τη γρίπη των χοίρων.

*

Γεωργία

73 εθελοντές πέθαναν μετά τη συμμετοχή τους σε δοκιμές ενός νέου φαρμάκου στο Lugar Center, ένα βιο-εργαστήριο που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Κρατικής Ασφάλειας της Γεωργίας, Igor Giorgadze.

Το Πεντάγωνο διεξήγαγε βιολογικά πειράματα με δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα σε 4.400 στρατιώτες στην Ουκρανία και 1.000 στρατιώτες στη Γεωργία, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα.

_____________________

Η κεντρική φωτό προέρχεται από την ιστοσελίδα Greatgameindia.com με το άρθρο που ακολουθεί.

_____________________

*

Επίμετρο

 

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την κατασκευή βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία για τη δημιουργία επικίνδυνων παθογόνων

 

9 Μαρτίου 2022

Εμπιστευτικά έγγραφα για βιο-εργαστήρια, που έχουν διαγραφεί πλέον από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και ανακτήθηκαν και δημοσιεύθηκαν από την GreatGameIndia αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την κατασκευή βιο-εργαστηρίων στην Ουκρανία για τη δημιουργία ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων.

Οι ειδήσεις κυκλοφόρησαν την ίδια μέρα που η υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπάιντεν, Βικτόρια Νούλαντ, ενημέρωσε τη Γερουσία των ΗΠΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί μήπως τα κέντρα βιολογικής έρευνας τεθούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Ανατολική Ευρώπη (και twitter κάτω).

Τώρα, έχουμε επίσημη επιβεβαίωση από την Υφυπουργό των ΗΠΑ ότι η Ρωσία σχεδίαζε πράγματι να επιτεθεί σε εργαστήρια βιολογικών όπλων (Bioweapons) στην Ουκρανία και ότι η Ουάσιγκτον συνεργάστηκε με το Κίεβο στις έρευνες επικίνδυνων παθογόνων σε εργαστήρια που λειτούργησαν με την έγκριση του Μπαράκ Ομπάμα.

Το άρθρο της διαγραμμένης ιστοσελίδας υπό τον τίτλο «Biolab Opens in Ukraine», το οποίο δημοσιεύθηκε αρχικά στις 17 Ιουνίου 2010, περιγράφει πώς ο Ομπάμα, ως γερουσιαστής του Ιλινόις, βοήθησε να πραγματοποιηθεί η συμφωνία για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου βιοασφάλειας επιπέδου 3 στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις προσπάθειες του πρώην γερουσιαστή Ντικ Λούγκαρ, που δημοσιεύτηκαν στο Τεύχος Νο. 818 (14/5/2010) της Εφημερίδας Outreach Journal του USAF Counterproliferation Center.

BioPrepWatch.com
Biolab Opens In Ukraine
by Tina Redlup June 17, 2010

[Για το θέμα βλέπε στο «πρώτο μέρος» με το άρθρο της Kathleen Chandler].

Το εργαστήριο με έδρα την Οδησσό «είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό ιδιαίτερα επικίνδυνων βιολογικών παθογόνων», σύμφωνα με μια έκθεση του 2011 από την Επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ για την Πρόβλεψη των Προκλήσεων Βιοασφάλειας από την Παγκόσμια Επέκταση των Βιολογικών Εργαστηρίων.

«Αυτό το εργαστήριο ανακατασκευάστηκε και ενημερώθηκε τεχνικά μέχρι το επίπεδο BSL-3 μετά από συμφωνία συνεργασίας, που ξεκίνησε το 2005, μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας. Η συνεργασία εστιάζει στην πρόληψη της εξάπλωσης τεχνολογιών, παθογόνων, και στη γνώση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων».

«Το ενημερωμένο εργαστήριο –εξηγεί η έκθεση– λειτουργεί ως Μεταβατικό Κεντρικό Εργαστήριο Αναφοράς με αποθηκευτικό χώρο (για τη συλλογή παθογόνων). Σύμφωνα με τους ουκρανικούς κανονισμούς, έχει άδεια να εργάζεται τόσο με βακτήρια όσο και με ιούς της πρώτης και της δεύτερης παθογόνου ομάδας».

Η συμπληρωματική έκθεση του Προγράμματος Πρόληψης Βιολογικών Όπλων (BioWeapons) που τεκμηριώνει το δίκτυο βιοεργαστηρίων της Ουκρανίας περιλαμβάνει σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τα παθογόνα τα οποία έχει ερευνήσει ίδρυμα.

Ο Έμπολα, όπως και «ιοί παθογονικότητας της ομάδας ΙΙ με χρήση ιολογικών, μοριακών, ορολογικών και εξπρές μεθόδων» ήταν μεταξύ των παθογόνων που εξετάστηκαν από το εργαστήριο.

Η εγκατάσταση πρόσφερε επίσης «ειδική εκπαίδευση για ειδικευμένους σε θέματα βιοασφάλειας και βιοπροστασίας κατά τον χειρισμό επικίνδυνων βιολογικών παθογόνων παραγόντων».

US Biolabs In Ukraine Created Bioweapons To Target Certain Ethnic Groups

Η ανακάλυψη της βιοεργαστηριακής μονάδας ήρθε στο φως αφότου ασκήθηκε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σφοδρή κριτική για τη χρηματοδότηση επικίνδυνων πειραμάτων «Οφέλους της λειτουργικής έρευνας (gainoffunction στη Γουχάν, σε μια εγκατάσταση διοικούμενη από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα με στρατιωτική συνεργασία.

30 Bioweapons Labs Were Commissioned By Pentagon In Ukraine

Μετάφραση: Μπάμπης Ζαφειράτος, 5/4/2022

_______________________

Βλέπε το «πρώτο μέρος» για τa U.S. Biolabs, όπου καταγράφεται η ερώτηση του Ρούμπιο και η απάντηση της Νούλαντ (από το ανωτέρω  βιντεάκι του Twitter), καθώς και απόσπασμα από το δημοσίευμα για τον Ντικ Λούγκαρ

Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση των ΗΠΑ να μιλήσουν ξεκάθαρα για τα εργαστήρια βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία

Επίσης

Το μεγάλο κόλπο των ΗΠΑ στην Ουκρανία και Τα Σκαλοπάτια της Οδησσού

*

Σχετικά, με αφορμή το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Φωνές του Κατεστημένου των ΗΠΑ κατά της Επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Από το Πληγωμένο Γόνατο στην… Ουκρανία ― 132 Xρόνια Στρατιωτικών Επεμβάσεων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: