Το Κέντρο Υγείας στην Ελευσίνα μετατράπηκε ξανά σε λίμνη!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει:
Ενώ η περιοχή είναι στο «κόκκινο» της πανδημίας, σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας με χιλιάδες εργαζόμενους, το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας είναι σε οριακή κατάσταση, χωρίς παιδίατρο, επαρκείς γιατρούς και νοσηλευτές, και αθωράκιστο χωρίς αντιπλημμμυρική προστασία.

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελευσίνας, από τη σελίδα της οποίας παίρνουμε και το φωτογραφικό υλικό.

Απαράδεκτη η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της παντελούς έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πόλη μας. Το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας μετατράπηκε ξανά σε λίμνη, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε όσους πήγαιναν για κάποια εξέταση ή για τεστ Covid.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλεί ότι την ώρα που η περιοχή μας είναι στο «κόκκινο» όσον αφορά την πανδημία, την ώρα που βρισκόμαστε στο Θριάσιο πεδίο, σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας με χιλιάδες εργαζόμενους, το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας όχι μόνο παραμένει σε οριακή κατάσταση εδώ και χρόνια, με μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων (ακόμα και παιδίατρο!) και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά είναι και αθωράκιστο από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε επανειλημμένα αναδείξει το πρόβλημα , όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας, αλλά σε όλη την πόλη. Αντίστοιχα θέματα παρουσιάζονται σε κάθε βροχόπτωση, σε όλο την περιοχή του καλυμπακίου, στην άνω Ελευσίνα, στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στην πλατεία Ηρώων και στην Ηρώων Πολυτεχνείου, σε πολλούς δρόμους της Μαγούλας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο! Είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που υλοποιούν με συνέπεια η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ελευσίνας. Τα έργα που έχει ανάγκη η εργατική-λαϊκή οικογένεια όπως τα αντιπλημμυρικά, η αντισεισμική προστασία, η σχολική στέγη κ.λπ. αποτελούν κόστος που δεν έχει οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή δεν τους αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος για να πραγματοποιηθούν, οπότε μπαίνουν σε χαμηλό βαθμό προτεραιότητας.

Η δημοτική αρχή Ελευσίνας απέδειξε περίτρανα ότι υποστηρίζει «με τα μπούνια» αυτή την πολιτική μόλις λίγες βδομάδες πριν στον Προϋπολογισμό του Δήμου.
• Είχε να δώσει 800 χιλιάδες ευρώ για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021 μετά τα 2 εκατομμύρια για το 2020.
• Είχε να ξοδέψει 1 εκατομμύριο ευρώ για να παραδώσει την υπηρεσία πρασίνου σε ιδιώτες και μεγαλοεργολάβους.
• Είχε να προβλέψει 200 χιλιάδες ευρώ για ίδρυση αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας εταιρείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Δεν είχε όμως ούτε ένα ευρώ(!) για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και έργα προστασίας της ζωής του λαού της Ελευσίνας και της Μαγούλας!

Καλούμε τον λαό της πόλης να βγάλει τα συμπεράσματα του, να μην μείνει θεατής, να μπει μπροστά, να γίνει πρωταγωνιστής διεκδικώντας όλα εκείνα τα αναγκαία έργα και μέτρα που είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.

Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.

 

Απαράδεκτη η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της παντελούς έλλειψης…

Δημοσιεύτηκε από Στηρίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” Ελευσίνας – Μαγούλας στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: