“Τι άλλη έκκληση να κάνουμε στην πολιτεία; Να φτάσουμε τετραψήφιο αριθμό νεκρών;” – Το θεριό δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα

“Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει, είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα.”

Ενώ η κυβέρνηση επιμένει πως ενίσχυσε θεαματικά το ΕΣΥ και ακολουθεί ό,τι λένε ειδικοί, αυτοί απευθύνουν δραματική έκκληση στην πολιτεία να πάρει επιτέλους ουσιαστικά μέτρα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δραματική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρέμβαση του Νίκου Καπραβέλου στο κανάλι του ΣΚΑΪ, διευθυντή της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, που έχει υποστεί τις πιο σοβαρές συνέπειες από την πανδημία. Ο κ. Καπραβέλος έκρουσε καμπανάκι κινδύνου, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι απελπιστική και έκανε έκκληση για βοήθεια στην πολιτεία.

Η απελπισία είναι εκεί… Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει, είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…). Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό. Τι άλλη έκκληση να κάνουμε, να φτάσουμε τετραψήφιο;

Η περιγραφή της κατάστασης που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση το προσωπικό του νοσοκομείου είναι δραματική.

Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική.

Παράλληλα, ο Καπραβέλος τόνισε πως καμία ηλικιακή ομάδα δεν είναι απρόσβλητη από τον ιό, ενώ υπογράμμισε τον υπαρκτό κίνδυνο ενός τρίτου κύματος, στις αρχές του νέου έτους.

Και όλα αυτά, ενώπιον του Άδωνι, από έναν κάθε άλλο παρά εχθρικό προς την κυβέρνηση γιατρό, που έλεγε ότι “ο κ. Γεωργιάδης είναι πρακτικός άνθρωπος”, καλώντας τον να πάρει άμεσα μέτρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: