Τα high five του Κικίλια και οι φωτογραφίες στα social media δεν μπορούν να κρύψουν τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία

Τα high five με το προσωπικό και οι φωτογραφίες στα social media κατά τις διάφορες νυχτερινές “ξαφνικές” επισκέψεις του υπουργού Υγείας Κικίλια σε διάφορα νοσοκομεία, χτες αργά το βράδυ στο Αττικό, είναι μόνο επικοινωνιακά τρικ.

Με αφορμή την «αιφνιδιαστική» επίσκεψη χτες βράδυ του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο «Αττικόν», και την ανάρτηση από τον ίδιο φωτογραφιών στα social media, ο Γιώργος Σιδέρης, Αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα high five με το προσωπικό και οι φωτογραφίες στα social media κατά τις διάφορες νυχτερινές “ξαφνικές” επισκέψεις του υπουργού Υγείας Κικίλια σε διάφορα νοσοκομεία, χτες αργά το βράδυ στο Αττικό, είναι μόνο επικοινωνιακά τρικ. Επιχειρούν να δώσουν ανθρώπινο προφίλ στην απάνθρωπη πολιτική που συνεχίζει με μεγαλύτερη φόρα ο ίδιος και η κυβέρνηση του στην υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους του.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά. Έρχονται φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, τα ράντζα αν δεν παρθούν μέτρα θα συνεχίζουν να ξεχειλίζουν στο Αττικό, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι μεγάλες και έχουν επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς. Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα η προσωρινή διακοπή χημειοθεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς.  Ο μαγνητικός τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και 7 χρόνια και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού ότι θα τα λειτουργήσει με outsourcing, δηλαδή με ιδιώτες και συμπράξεις με τα κοράκια της υγείας δείχνουν ότι η εμπορευματοποίηση και μάλιστα με το αζημίωτο για τους ασθενείς είναι η στρατηγική και αυτής της κυβέρνησης.

Τα high five του Κικίλια και οι φωτογραφίες στα social media δεν μπορούν να κρύψουν τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία

Γιώργος Σιδέρης, Αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Να αυξήσουν τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να φτιάξουν το μαγνητικό τομογράφο, να προσλάβουν προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, να ξανανοίξουν το Λοιμωδών ως σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Δυτικής Αθήνας και μετά ας κάνουν όσες αιφνιδιαστικές επισκέψεις θέλουν. Αλλιώς θα συνεχίσουν να έρχονται και να φεύγουν νύχτα από τα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στην υγεία με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη και στην πανελλαδική στάση εργασίας στις 23 Οκτώβρη μπορούν να δώσουν απάντηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: