Πόσα κενά έχει τελικά το ΕΣΥ; – Γιατί χαίρεται και χαμογελά η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ετοιμότητά του συστήματος Υγείας, που έχει 30.00 κενά σε υγειονομικούς, ακόμα και με το δικό τους οργανόγραμμα!

Χτες το απόγευμα ο Μητσοτάκης παρουσίασε μια ειδυλλιακή εικόνα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Τα μέτρα χαλαρώνουν γιατί κερδίσαμε χρόνο, έχουμε μεγαλύτερη πείρα, περισσότερο προσωπικό, καλύτερα νοσοκομεία, επαρκή αριθμό κλινών ΜΕΘ και διαγνωστικών τεστ.

Την απάντηση πήρε λίγη ώρα αργότερα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της ΟΕΝΓΕ, τους ήρωες με τις άσπρες μπλούζες, που έκαναν συμβολική παρέμβαση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Εκεί που είχαν βρεθεί πριν από έναν μήνα ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιτάξεις των δομών και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικά τεστ για όλους τους υγειονομικούς. Τι από αυτά έχει γίνει ένα μήνα μετά; Απολύτως τίποτα…

Τι λένε οι Νοσοκομειακοί Γιατροί;

Ο χρόνος δεν αξιοποιήθηκε για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Προσλήφθηκαν μόλις 402 επικουρικοί γιατροί, όταν οι κενές οργανικές θέσεις -με το δικό τους οργανόγραμμα- είναι 6.500. Ο υφυπουργός Υγείας (Κοντοζαμάνης) έλεγε προκλητικά πως δε χρειάστηκαν ούτε καν αυτοί (!) και ενώ οι γιατροί κάνουν εξαντλητικές εφημερίες που δεν ξέρουν καν αν θα τις πληρωθούν. Η κυβέρνηση απολύει επικουρικούς, ενώ δεν εξασφάλισε ούτε καν τις απαραίτητες μάσκες για όλους τους υγειονομικούς!

Συνολικά λείπουν 30 χιλιάδες υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί)!
Οι κυβερνώντες υπόσχονται ότι ΘΑ προσλάβουν 3.500, αλλά ούτε έναν μόνιμο.

Τα στοιχεία που παραθέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αμείλικτα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: