ΠΕΥΦΑ: “Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία όλων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων”

Οι αρχαιοφύλακες ζητούν το αυτονόητο μέτρο: την αναστολή λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, όπου υπάρχουν σε καθημερινή βάση συναθροίσεις μεγάλου πλήθους επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι έχει πάρει όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρόλα αυτά, δεν έχει πάρει ακόμα την αυτονόητη απόφαση να διακόψει τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, στους οποίους υπάρχουν σε καθημερινή βάση χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και μαζικές συναθροίσεις μεγάλου πλήθους.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (το συνδικαλιστικό όργανο του μόνιμου προσωπικού φύλαξης) ζητάει με ανακοίνωσή της το αυτονόητο: την άμεση αναστολή λειτουργίας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της χώρας -όπως συμβαίνει ήδη σε ορισμένες περιοχές-, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Η ΠΕΥΦΑ μεταφέροντας την μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων-αρχαιοφυλάκων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, ζητά να υπάρξει άμεση εντολή για την αναστολή της λειτουργίας τους.

Την στιγμή που το κράτος λαμβάνει μέτρα πρόληψης, τόσο για τη διασπορά του ιού, αλλά και την προστασία των εργαζομένων σε πολλές δομές και υπηρεσίες του Κράτους, θεωρούμε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει άμεσα και για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι φύλακες αρχαιοτήτων έρχονται σε επαφή με επισκέπτες από όλες τις Χώρες του κόσμου”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: