Οι καλές παροχές υγείας για την κυβέρνηση δεν προορίζονται για την πλέμπα άλλα για τους έχοντες και κατέχοντες

Τριμελής Επιτροπή ΕΙΝΗ ΓΝ Άρτας: Καλούμε τους δύο υπουργούς και την κυβέρνηση να αφήσουν την επικοινωνιακή πολιτική και τα ψέματα και να στηρίξουν στην πράξη τη ΔΗΜΟΣΙΑ υγεία. Και καλούμε τους γιατρούς του ιδρύματος σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 12 στο Αμφιθέατρο ώστε να οργανώσουμε την αντίδραση μας απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης 

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το ΓΝ Άρτας η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιος. Η συνάντηση με τους φορείς του ιδρύματος επιβεβαίωσε την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα νοσοκομεία στην υποστελέχωση, την αποδυνάμωση και εν τέλει στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η προοπτική να μείνει η Ήπειρος με ένα κεντρικό νοσοκομείο και πολλά αποδυναμωμένα κέντρα υγείας. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για τα προβλήματα αυτά και τον ορατό πλέον κίνδυνο να κλείσουν ολόκληρες κλινικές και εργαστήρια η κ. Γκάγκα δε δεσμεύτηκε για τίποτα, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η επιθετική στάση του γραμματέα της σε όποιον και οποία τολμούσε να χαλάσει τη φιέστα.

Βέβαια στα τοπικά ΜΜΕ  οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την πολύ καλή λειτουργία του νοσοκομείου και την ενίσχυση του. Από την πλευρά μας έχουμε να δηλώσουμε πως δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη των δύο υπουργών και την έκθεση των προβλημάτων από τους φορείς του ιδρύματος, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ενίσχυση του ΓΝ Άρτας αλλά αντιθέτως το υπουργείο επιμένει να κόβει ακόμα και επικουρικές θέσεις (1 χειρουργού, 1 βιοπαθολόγου, 1 βιολόγου, 2 τεχνολόγων ακτινολογικού) που έχουν ζητηθεί με λεφτά του νοσοκομείου και οι δικαιολογίες κυμαίνονται από σκληρά γραφειοκρατικές έως σκληρά αυταρχικές. Αυτό συμβαδίζει και με τη δήλωση της κ. Γκάγκα στη συνάντηση πως δε γίνεται σε κάθε πόλη να υπάρχει μια Mayo Clinic. Προφανώς γιατί χαλάει το αφήγημα της κυβέρνησης περί κακού δημόσιου και σωτήριου ιδιωτικού τομέα. Προφανώς επειδή οι καλές παροχές υγείας για την κυβέρνηση δεν προορίζονται για την πλέμπα άλλα για τους έχοντες και κατέχοντες. 

Καλούμε τους δύο υπουργούς και την κυβέρνηση να αφήσουν την επικοινωνιακή πολιτική και τα ψέματα και να στηρίξουν στην πράξη τη ΔΗΜΟΣΙΑ υγεία. Και καλούμε τους γιατρούς του ιδρύματος σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 12 στο Αμφιθέατρο ώστε να οργανώσουμε την αντίδραση μας απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης. 

Η Τριμελής Επιτροπή ΕΙΝΗ ΓΝ Άρτας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: