Ο Άδωνις πανηγυρίζει για τους… “λιγοστούς θανάτους”! – Το ψέμα του κεκράκτη υπουργού έχει κοντά πόδια

Η Ελλάδα τις τελευταίες 3 εβδομάδες είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί βαρύτερα κατά το 2ο κύμα. Μπορεί να πανηγυρίζει ο Άδωνις που συνολικά τα πάμε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο αλλά σε λίγο καιρό μπορεί και να το προσπεράσουμε.

Ο Άδωνις βγαίνει ξανά στα κανάλια, με σημαία τον δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα μιλώντας για δείκτη που αποτυπώνει τι έχει συμβεί από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Ναι, όταν χτύπησε το 1ο κύμα και έως 15/7 το Βέλγιο είχε 9.674 θανάτους και η Ελλάδα 193. Όμως το θέμα μας τώρα δεν είναι πώς διαχειριστήκαμε εμείς και το Βέλγιο το 1ο κύμα και τι μέτρα πήραμε τότε. Το θέμα μας είναι τι έκανε η κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για το 2ο κύμα. Άνοιξε τα σύνορα κάνοντας τεστ; Απομόνωσε τους φορείς του ιού; Φρόντισε για την αποφυγή συνωστισμού στις μετακινήσεις; Εξόπλισε τα νοσοκομεία; Έφτιαξε ΜΕΘ; Προσέλαβε προσωπικό; Όταν ανέβηκαν τα κρούσματα πήρε μέτρα εγκαίρως; Τα μέτρα που τελικά πήρε ήταν αυτά που έπρεπε ώστε να σταματήσει η εξάπλωση; Η απάντηση είναι όχι σε όλα.

Η μη προετοιμασία έφερε το χάος που ζούμε σήμερα δηλαδή την κατάρρευση του συστήματος υγείας και την ραγδαία αύξηση θανάτων. Μπορεί συνολικά οι θάνατοι από τον ιό να είναι 1.630, αλλά οι 1.004 από αυτούς είναι κατά τον Νοέμβρη. Μπορεί το Βέλγιο συνολικά να τα πηγαίνει χειρότερα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο αλλά η Ελλάδα τις τελευταίες 3 εβδομάδες είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί βαρύτερα κατά το 2ο κύμα.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατά τις τελευταίες 7 ημέρες. Η Ελλάδα είναι στην 18η θέση παγκοσμίως και ανεβαίνει συνεχώς. Μπορεί να πανηγυρίζει ο Άδωνις που συνολικά τα πάμε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο αλλά σε λίγο καιρό μπορεί και να το προσπεράσουμε.

Mikele

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: