Νοσοκομείο Άρτας – Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη 7 Ιούνη για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού

Την Τρίτη 7 Ιούνη 2022, κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι. Καλούμε στις 10 το πρωί στην είσοδο σε συγκέντρωση και στην συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου. Στις 11:30 θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Την Τρίτη 7 Ιούνη 2022, κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι. Καλούμε στις 10 το πρωί στην είσοδο σε συγκέντρωση και στην συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στις 11:30 θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο Άρτας και οι μονάδες ΠΦΥ του νομού Άρτας είναι στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στο Νοσοκομείο έχουμε:

Απολύσεις επικουρικών εργαζόμενων

Μη εγκρίσεις θέσεων ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού

Πάγωμα των κρίσεων για μόνιμες θέσεις γιατρών

Κλείσιμο τμημάτων ή/και περιορισμούς στην λειτουργία τμημάτων

Τροποποιήσεις του οργανισμού με καταργήσεις οργανικών θέσεων Μαιών

Συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και εντατικοποίηση της εργασίας

Συγκεκαλυμμένες «απειλές» εν’ είδη ελέγχων από τον ΟΔΙΠΥ ΑΕ, για τήρηση διαδικασιών και ISO με μόνο στόχο το κλείσιμο κρίσιμων τμημάτων και κλινικών όπως αυτής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, αφού στην πόλη ανοίγει και ιδιωτική μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Επιστροφή των εργολάβων στην καθαριότητα και στην σίτιση

Αναστολές εργασίας

Μόνιμη και παρατεταμένη υποχρηματοδότηση με μόνο στόχο τον περιορισμό της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Καλούμε τους πολίτες της Άρτας, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να συμπορευτούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου της πόλης και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας. Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας
Η 3μελής Επιτροπή των γιατρών του Νοσοκομείου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: