Μετακινήσεις γιατρών – «μπαλώματα» στο «θαύμα» του Τουρισμού σε βάρος της λειτουργίας των νοσοκομείων της υπόλοιπης Ελλάδας

Τριμελής επιτροπή ΕΙΝΗ ΓΝ Άρτας: Απαράδεκτη η απόφαση  της 6η ΥΠΕ για μετακίνηση γιατρού από το ήδη υποστελεχωμένο ακτινολογικό Άρτας στο ακτινολογικό του ΓΝ Κεφαλληνίας, όταν μάλιστα υπήρχε όπως έχουμε ενημερωθεί αρνητική εισήγηση από το τμήμα, τη διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του εργαστηριακού τομέα, και συγκεκριμένα του Ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Άρτας, το οποίο λόγω των μεγάλων ελλείψεων του (εδώ και καιρό λειτουργούσε με τρεις γιατρούς) έχει αναγκαστεί να περιορίσει τις εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς στο ελάχιστο δυνατό, αλλά και να επιβαρύνει όλους τους εκεί συναδέλφους. Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση  της 6η ΥΠΕ για μετακίνηση γιατρού από το ακτινολογικό Άρτας στο ακτινολογικό του ΓΝ Κεφαλληνίας, όταν μάλιστα υπήρχε όπως έχουμε ενημερωθεί αρνητική εισήγηση από το τμήμα, τη διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Για αυτό το λόγο ζητούμε από την 6η ΥΠΕ και τους αρμόδιους φορείς να εξηγήσουν με ποια κριτήρια μετακινούν γιατρούς, πόσο μάλιστα όταν τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν. Ακόμα περισσότερο εκφράζουμε την ανησυχία μας αν αυτό αποτελεί συνολική πολιτική του υπουργείου ώστε για άλλη μια φορά χωρίς προσλήψεις να καλύψει τμήματα πρόσκαιρα στα νησιά, εξαιτίας της βαριάς βιομηχανίας των τουριστικών franchise, εις βάρος της λειτουργίας των νοσοκομείων της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεν υπάρχει καμία λύση πέρα από την ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και όχι με λύσεις επικοινωνιακού και μεροληπτικού χαρακτήρα. 

Η τριμελής επιτροπή ΕΙΝΗ ΓΝ Άρτας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: