Μετά την ΕΔΕ έρχεται η εκδικητική μετάθεση – Στοχοποίηση συνδικαλιστή γιατρού στον Άγιο Σάββα

“Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό” υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Συνεχίζονται οι διώξεις και η προσπάθεια φίμωσης σε βάρος όσων υγιεινομικών αρνούνται να σιωπήσουν μπροστά στην κυβερνητική εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας. Μετά την άσκηση ΕΔΕ σε βάρος ειδικευόμενων γιατρών επειδή αρρώστησαν(!), η διοίκηση του Αγίου Σάββα μετατίθεται εκδικητικά 9 άτομα από το ήδη υποστελεχωμένο αντικαρκινικό νοσοκομείο στη ΜΕΘ του “Σωτηρία”, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο των εργαζομένων Κώστα Καταραχιά, παρότι ανήκει σε εντελώς άσχετη με τις ΜΕΘ ειδικότητα. Όπως δήλωσε και ο ίδιος:

“Υπήρξε έγγραφο για μετακίνηση 9 ατόμων από νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, πριν λίγη ώρα. Ασφαλώς, είναι ξεκάθαρο πως όλο αυτό γίνεται ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού μέσα στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό, και όσον αφορά εμένα, όλο αυτό συμβαίνει εκδικητικά για τις δηλώσεις που έκανα. Μάλιστα, με μετακινούν σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου “Σωτηρία”, ενώ εγώ είμαι ακτινολόγος και δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω ιδέα από ΜΕΘ”, προσθέτοντας πως, “πέρα από την ΕΔΕ λοιπόν, προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια, επειδή εδώ και 1.5 μήνα, αγωνιζόμαστε με το σωματείο διεκδικώντας μέτρα ασφάλεια προστασίας, προσωπικό και επειδή αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Επί της ουσίας ο Άγιος Σάββας κλείνει εξαιτίας τους”.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει “κατά μέτωπο επίθεση” αυτό που συμβαίνει, λέγοντας πως “κάλεσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν και αντί να τους πούνε ευχαριστώ, πάνε να τις κατηγορήσουν γιατί κόλλησαν κορονοϊό”. Υπογράμμισε πως στον Άγιο Σάββα πολλά τμήματα είναι κλειστά ή σε υπολειτουργία λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των ασθενών, οι οποίοι, όπως είπε “είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι κι εμείς είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές και 100 γιατροί”.
Για το θέμα πήρε θέση  η ΟΕΝΓΕ, κάνοντας λόγο για “κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης” οι οποίες ωστόσο “θα πέσουν στο κενό”:

Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. 

Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ. 

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό. 

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού. 

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: