Ματίνα Παγώνη – Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ή εκπρόσωπος του Υπουργείου;

ΔΗΠΑΚ Γιατρών: «Είναι μεγάλη η αγανάκτηση και η οργή για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν δύο χρόνια τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί και για τα οποία η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν ψέλλισε τίποτα, για να σωπάσουμε.»

«Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ή εκπρόσωπος του Υπουργείου;» σχολιάζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών για πρόσφατη συνέντευξη της προέδρου της Ενωσης Ματίνας Παγώνη. Προσθέτει ότι «είναι μεγάλη η αγανάκτηση και η οργή για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν δύο χρόνια τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί και για τα οποία η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν ψέλλισε τίποτα, για να σωπάσουμε».

Η ανακοινωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών:

«Σε βραδινή εκπομπή βρέθηκε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επικεφαλής της ΔΗΚΝΙ, της παράταξης της ΝΔ, για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Αν εξαιρέσουμε τις αναφορές στα προσωπικά ή οικογενειακά ζητήματα που δεν μας αφορούν και προβλέψεις για το πώς θα κάνουμε Πάσχα έχουν αξία τα εξής:

1. Σε μία σχεδόν δίωρη εκπομπή και την ώρα που οι νεκροί είναι σταθερά 100 ανά ημέρα, οι αναφορές της Προέδρου του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας ήταν μηδενικές. Το μόνο που πήγε “λάθος” ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του εμβολιασμού!!! Πουθενά δεν αναφέρθηκαν οι προσλήψεις που δεν έγιναν, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι απλήρωτες εφημερίες, η ανύπαρκτη εκπαίδευση των νέων γιατρών, η χαμηλή χρηματοδότηση, η σοβαρή έλλειψη υποδομών, η άρνηση επίταξης του ιδιωτικού τομέα, θέσεις που είναι ψηφισμένες από το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Δηλαδή όσα ζητούν οι υγειονομικοί δύο χρόνια τώρα, όσα ζητήματα αναδεικνύουν, όσα προβλήματα εντοπίζουν και απαιτούν λύσεις είναι αποκυήματα φαντασίας;

2. Το εγκώμιο της κ Παγώνη έπλεξαν εκτός των άλλων και ο Α. Γεωργιάδης και ο Θ. Πλεύρης, πρώην και νυν Υπουργός Υγείας αντίστοιχα, οι οποίοι ανέφεραν ότι συμφωνούν “στα βασικά” και συνεργάζονται για να ξεπερνιούνται και μικροπροβληματάκια όπου προκύπτουν. Κάτι σαν καλοί συνεργάτες δηλαδή. Και πως θα μπορούσαν να είναι κάτι διαφορετικό άλλωστε; Μόνο που η ΕΙΝΑΠ δεν πρέπει να έχει “χαριεντίσματα” και σχέσεις “αγάπης” με Υπουργούς και Υπουργεία αλλά να είναι το μαχητικό όργανο εκπροσώπησης τους μαζί με την Ομοσπονδία μας, την ΟΕΝΓΕ. Το είπε και η κ. Παγωνη, στα ζητήματα της υγείας να είμαστε όλοι μαζί, κοινώς υποταγή, τα κεφάλια κάτω και. Ότι δηλαδή λέει η κυβέρνηση και ότι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ- “θα λογαριαστούμε μετά” για να υπάρχει σιγή ασύρματου.

Ότι η κ. Παγώνη είναι στέλεχος της ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια βουλευτής της το ξέραμε. Ότι συμφωνεί και υπερασπίζεται την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης επίσης το ξέραμε.

Το ερώτημα προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αττικής είναι:

  • Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ-τηλεπαρουσιαστής και υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις ή Πρόεδρος αγωνιστής και μπροστά στους αγώνες των γιατρών;
  • Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ που συνεργάζεται και τα βρίσκει με τους υπουργούς ή πρόεδρος που διεκδικεί και απαιτεί να λυθούν τα προβλήματα ενάντια στις αποφάσεις υπουργείων και κυβερνήσεων

Τελικά Πρόεδρος ή εκπρόσωπος του Υπουργείου;

Είναι μεγάλη η αγανάκτηση και η οργή για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν δύο χρόνια τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί και για τα οποία η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν ψέλλισε τίποτα, για να σωπάσουμε.» 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: