Ματαιώνεται το Πατρινό καρναβάλι λόγω κορονοϊού

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα και σε όλη τη χώρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η μετάδοση του ιού

Μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη ματαίωση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, για προληπτικούς λόγους αλλά και για να εμποδιστεί η μαζική εξάπλωση του ιού, που ευνοείται από το συνωστισμό σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την απόφαση της ματαίωσης “όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Έτσι ματαιώνονται οι εκδηλώσεις τόσο στην Πάτρα, που φιλοξενεί το πλέον διάσημο Καρναβάλι της χώρας, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας: από το Ρέθυμνο της Κρήτης ως την ακριτική Ξάνθη και από δήμους της Αθήνας (όπως το Μοσχάτο) μέχρι τη Νάουσα κι άλλες περιοχές με παραδοσιακά και ιδιαίτερα Αποκριάτικα έθιμα.

Η απόφαση αυτή δύσκολα θα εμποδίσει πάντως τις αυθόρμητες μαζικές συναθροίσεις της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες περιοχές -ακόμα και αν δεν υπάρχουν εκδηλώσεις οργανωμένες από Δήμους ή άλλους συλλόγους.

Όσο για την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν μια 38χρονη που νοσηλεύεται απύρετη και με ήπια συμπτώματα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το μικρό παιδί της που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μια ακόμα νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: