ΜΑΣ: Ο λαός και η νεολαία έχει ήδη πικρή πείρα από το τι εννοούν οι κυβερνήσεις όταν μιλάνε για «ατομική ευθύνη»

Να ενισχυθούν τώρα τα νοσοκομεία, οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με το απαραίτητο προσωπικό, με μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που ως τώρα πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Το προληπτικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών που αποφάσισε η κυβέρνηση άμεσα να συνδυαστεί με την αναγκαία «θωράκιση» των εκπαιδευτικών δομών, να εφαρμοστούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού, των εργαζομένων και των φοιτητών.

Να ενισχυθούν τώρα τα νοσοκομεία, οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με το απαραίτητο προσωπικό, με μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που ως τώρα πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο, δεν επαρκούν ούτε για τις τρέχουσες ανάγκες των νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση, Υπουργείο και διοικήσεις Τμημάτων- Ιδρυμάτων να πραγματοποιήσουν άμεσα όλες  αναγκαίες απολυμάνσεις των Πανεπιστημιακών χώρων και των φοιτητικών εστιών σε αρκετούς από τους οποίους δεν εφαρμόζονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης  για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες σε καθαριότητα, για την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών(πχ αντισηπτικά) σε σχολές και εστίες. Αυξημένα μέτρα υγιεινής και πρόληψης στις φοιτητικές λέσχες εστιών και Πανεπιστημίων με μονιμοποίηση του προσωπικού τους και πρόσληψη νέου για να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Λειτουργία με ωράριο που θα αποτρέπει τη μεγάλη συνάθροιση. Οι φοιτητές να παίρνουν το φαγητό τους συσκευασμένο.

Άμεση διευθέτηση και ενημέρωση των φοιτητών προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας εντός και εκτός των Ιδρυμάτων ώστε κανένας νέος ερευνητής, φοιτητής, επιστήμονας να μην κινδυνεύσει. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης στις πρακτικές ασκήσεις και την ερευνητική δραστηριότητα αλλά και αναπληρώσεων  ώστε να μη χαθούν σεμινάρια, πρακτικές ασκήσεις, εργαστήρια, υποχρεωτικά μαθήματα. Οι φοιτητές να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό έτος χωρίς περαιτέρω εμπόδια.

Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού και μείωση της τιμής του εισιτηρίου σε λεωφορεία, πλοία, τρένα ώστε να διευκολυνθούν οι φοιτητές να επιστρέψουν στις οικογένειές τους για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια.

Οι έκτακτες εξελίξεις φέρνουν στην επιφάνεια τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν όλο το προηγούμενο διάστημα, απόρροια της υποχρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Υγείας. Ελλείψεις που οι φοιτητές σταθερά αναδεικνύουν στις διεκδικήσεις τους από την αρχή της χρονιάς. Ο λαός και η νεολαία έχει ήδη πικρή πείρα από το τι εννοούν οι κυβερνήσεις όταν μιλάνε για «ατομική ευθύνη». Τα ατομικά μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν με ευθύνη των κυβερνήσεων, δεν μπορούν να γίνουν όχημα για να πληρώσει ο λαός και οι εργαζόμενοι τις συνέπειες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος από τις υποχρεώσεις του, παράδειγμα είναι και οι φυσικές καταστροφές του προηγούμενου διαστήματος. Οι σημερινοί φοιτητές, αυριανοί επιστήμονες, οι νέοι ερευνητές έχουμε ευθύνη σε αυτές τις συνθήκες να αναδείξουμε την ανάγκη ολοκληρωμένων και ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, περίθαλψης δωρεάν, καθολικής και ισότιμης χωρίς καμιά εξαίρεση για λόγους θρησκευτικούς, μεταφυσικούς ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του λαού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: