Μαρτυρία-καταγγελία ασθενούς: “Οι υγειονομικοί αγωνίζονται χωρίς τίποτα, χωρίς στολές. Μπορεί να τους έχω κολλήσει κι εγώ τον ιό”

Μάταια προσπαθούσε η Ζαχαρέα να διακόψει την καταγγελίας της Κ. Ζαρταμοπούλου: “Λένε στους υγειονομικούς να βάλουν ολόσωμες φόρμες, μόνο όταν έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα, γιατί είναι λίγες. Μπορεί να τους έχω κολλήσει εγώ τον ιό. Μας είχαν μία κοινόχρηστη τουαλέτα για 8-10 άτομα. Τρία τουλάχιστον ήταν θετικά στον ιό…”

Η Κορίνα Ζαρταμοπούλου είναι μία από τα εκατοντάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Εργάζεται σε δουλειά που περιλαμβάνει αρκετές επαφές με τουρίστες, είχε τα πρώτα συμπτώματα και επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και την προσωπική της γιατρό για να δει τι μπορεί να κάνει. Εκεί αρχίζουν τα ευτράπελα, τα οποία περιέγραψε στη μαρτυρία της, στο χτεσινό δελτίο του STAR.

Έχει ενδιαφέρον να ακούσετε όσα καταγγέλλει για την ανευθυνότητα του ΕΟΔΥ και τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι υγειονομικοί, θέτοντας σε κίνδυνο την δική τους υγεία, λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία, και γίνονται ήρωες αλλά για τους λάθος λόγους -όχι επειδή σώζουν ζωές, αλλά γιατί βάζουν σε κίνδυνο τη δική τους.

Αξιοσημείωτη είναι και η στάση της παρουσιάστριας Μάρας Ζαχαρέα, που προσπαθεί να στρέψει σε ανώδυνα μονοπάτια τη συζήτηση, όταν αντιλαμβάνεται πως η ασθενής δε βγήκε για να πει τον προσωπικό της πόνο στον αέρα, αλλά να καταγγείλει τα κενά του συστήματος και ότι οι υγειονομικοί παλεύουν χωρίς τίποτα, χωρίς εξοπλισμό και χωρίς βοήθεια από το κράτος.

Η Ζαχαρέα πήγε να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει, λέγοντας πως σε όλη την Ευρώπη επικρατούν πολύ δύσκολες συνθήκες. Ενώ μετά από λίγο σημείωσε πως δεν είναι κανονική εκπομπή, αλλά δελτίο ειδήσεων με περιορισμένο χρόνο! Και έκλεισε λέγοντας πως το πιο σημαντικό είναι ότι η ασθενής λαμβάνει πλέον φαρμακευτική αγωγή…

Ευτυχώς, η Κορίνα Ζαρταμοπούλου ήταν ετοιμόλογη, είπε ότι δεν μπορούν να κλείσουν έτσι απλά το θέμα, και έκανε αναλυτικά την καταγγελία της.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το σημείο της συνομιλίας της Κ. Ζαρταμοπούλου με τον ΕΟΔΥ, όπου ο συνομιλητής της προσπαθούσε να την αποτρέψει να εκθέσει το προφίλ της -ως υπερτασικής που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου- και τελικά της λέει να πάει μόνη της στο νοσοκομείο, με τους διαλόγους που ακολουθούν να είναι σχεδόν σουρεαλιστικοί.

-Από πού μας τηλεφωνείτε;
-Από το Χαϊδάρι.
-Δεν πάτε σε εκείνο το νοσοκομείο, που είναι κοντά σας… Πώς το λένε;

(Σ.Σ.: Το Αττικό Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο αναφοράς και είναι αδιανόητο να μην το γνωρίζει για να παραπέμψει εκεί τους ασθενείς).

-Μάλιστα. Πώς θα πάω;
-Δεν οδηγείτε;

Κι αυτό, μολονότι η ασθενής είχε 39 πυρετό, ενώ υπάρχει ρητή οδηγία, να μην πηγαίνουν μόνοι τους στο νοσοκομείο όσοι είναι ύποπτα κρούσματα, για να μη διασπείρουν τον ιό. Αλλά οι σουρεαλιστικές υποδείξεις συνεχίζονται…

-Ναι, μη σκοτωθείτε. Πάρτε κάποιον άλλον να σας πάει. Κι ας πλύνει μετά τα ρούχα του (!!!)

Κερασάκι στην τούρτα της απαράδεκτης αντιμετώπισης είναι ότι ο ΕΟΔΥ δεν κατέγραψε καν τα στοιχεία της, προφανώς για να μη χαλάσει τις στατιστικές που παρουσιάζει στο κοινό. Τελικά, μετά από επικοινωνία της Κ.Ζ. με την προσωπική της γιατρό, η τελευταία την κατεύθυνε στο να πάρει το ΕΚΑΒ για να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, που ήταν το εφημερεύον ΓΝ Νίκαιας και όχι το Αττικό, που είναι νοσοκομείο αναφοράς!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: