ΚΟΒ Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό: Στους κομμουνιστές υγειονομικούς δεν περνάνε οι απειλές

Η αγωνιστική διάθεση κι η ανιδιοτελής προσφορά ειδικά, των κομμουνιστών υγειονομικών παραμένει ακμαιότατη και δεν την κάμπτουν οι απειλές όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι εκάστοτε διοικούντες και κυβερνώντες.

Ως Κομματική Οργάνωση εργαζομένων του ΚΚΕ στον Ευαγγελισμό, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επιμονή της Διοίκησης του νοσοκομείου να τρομοκρατεί συστηματικά τους συναδέλφους υγειονομικούς, με ακατάπαυστες «κλήσεις σε απολογία» κι απειλές πειθαρχικών διώξεων «επί παντός του επιστητού», αλλά και ποινές. Το ρόλο του «τιμωρού» έχει αναλάβει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ο οποίος ολημερίς τριγυρνά και ψάχνει αφορμές (αλήθεια, δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει εν μέσω πανδημίας;).

Η τελευταία πράξη της «δράσης» του «τιμωρού», είναι η εντολή για κλήση σε απολογία της συντρόφισσας Λουκίας Λυγδή ειδικευόμενης γιατρού – αιματολόγου, διότι … του αντιμίλησε!! Το «βαρύ παράπτωμα» της συντρόφισσας ήταν ότι, σε μία ακόμα από τις «καταδρομικές» επισκέψεις του υποδιοικητή – «τιμωρού», αυτή τη φορά στο Τμήμα Αιμοδοσίας όπου εργάζεται η συντρόφισσα και σε απάντηση των εριστικών παρατηρήσεων του για το πώς πρέπει να φοράνε τη μάσκα (τι ειρωνεία αλήθεια, να κάνει τέτοιες υποδείξεις σε Αιματολόγο!), του απάντησε με έντονο ύφος λέγοντάς του ότι το νοσοκομείο έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όπως οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Παράλληλα, η συντρόφισσα σε ερώτησή του «τιμωρού» ξεκαθάρισε ότι μιλάει ως εργαζόμενη και ως μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των Ειδικευόμενων γιατρών. Φυσικά, εκείνος συνέχισε «την αποστολή του», δίνοντας εντολή για κλήση σε απολογία!!!

Η κατάσταση αυτή με τις άοκνες απόπειρες τρομοκράτησης των εργαζομένων και ειδικά των μαχόμενων υγειονομικών, έχει πια παρατραβήξει. ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας να ακυρώσουν τις κλήσεις σε απολογία και κάθε πειθαρχική διαδικασία σε όποιον «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και να ασχοληθούν επιτέλους με την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία όπως οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε χώρους, μέσα, εξοπλισμό κ.ά., έχουν εν μέσω πανδημίας, αποκαλύψει το «παγόβουνο» του διάτρητου ΕΣΥ.
Οι κομμουνιστές μαζί με τους συναδέλφους μας όλων των ειδικοτήτων, συνεχίζουμε να δίνουμε σκληρή μάχη με αυταπάρνηση μέσα σε απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες με εξαντλητικά ωράρια και επισφαλείς όρους νοσηλείας για μας και τους ασθενείς μας. Χωρίς να χάνουμε από το στόχαστρο της πάλης μας το ποιοι ευθύνονται για την αθλιότητα, προσφέρουμε καθημερινά ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η αγωνιστική διάθεση κι η ανιδιοτελής προσφορά ειδικά, των κομμουνιστών υγειονομικών παραμένει ακμαιότατη και δεν την κάμπτουν οι απειλές όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι εκάστοτε διοικούντες και κυβερνώντες.

ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ
& ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: