Κορονοϊός – Η ΕΕ αρνείται να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια με τις εταιρείες για τα εμβόλια

Τι θέλει να κρύψει η ΕΕ; Το Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ παραμένει: Να δημοσιοποιηθούν τα συμβόλαια ΕΕ και φαρμακοβιομηχανιών.

Το αίτημα δημοσιοποίησης των συμβολαίων της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες υπογράμμισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για την «Κατάρτιση στρατηγικής της ΕΕ για τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής της διάστασης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη.

Ο επίτροπος Μ. Σχοινάς, απαντώντας, επικαλέστηκε ζήτημα «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών και ότι το αίτημα για δημοσιοποίηση των συμβάσεων απαιτεί συναίνεση των εταιρειών… παραπέμποντάς το στην πράξη στις ελληνικές καλένδες. Πρόκειται ουσιαστικά για κυνική ομολογία ότι η «εμπιστευτικότητα» των συμβάσεων, που βασίζονται στα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών που χρυσοπληρώνουν οι λαοί, καταπατά το δικαίωμά τους να ενημερώνονται για συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία τους.

Τι θέλει να κρύψει η ΕΕ; Το Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ παραμένει: Να δημοσιοποιηθούν τα συμβόλαια ΕΕ και φαρμακοβιομηχανιών.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η έναρξη των εμβολιασμών δεν ισοσκελίζει τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια συστήματα Υγείας, τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα. ΕΕ και κυβερνήσεις στο πλαίσιο της Υγείας-εμπόρευμα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο ως μια ακόμα πηγή κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Οι φαρμακοβιομηχανίες εκ του ασφαλούς επιδοτήθηκαν από την έρευνα, την παρασκευή, την προαγορά ως τη διάθεση του εμβολίου. Κρύβουν η μια από την άλλη τα ερευνητικά αποτελέσματα, εμποδίζοντας τη διεπιστημονική συνεργασία που δεν χωρά στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Ερωτηματικό αποτελεί το γιατί δεν προωθείται το ζήτημα των θεραπειών και φαρμάκων που φαίνεται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ιού.

Πρόσθετα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η Κομισιόν υπεκφεύγει στο Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να δοθούν οι συμβάσεις που έχει συνάψει η ΕΕ με τις εταιρείες, για να γνωρίζει υπεύθυνα ο λαός τι έχει συμφωνηθεί με τα δικά του χρήματα.

Τα εμβόλια πρέπει να είναι ασφαλή και δωρεάν. Ενάντια στις θεωρίες συνωμοσίας, να αποτελούν συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού, για να προστατέψει την υγεία του, σύμφωνα με τις συστάσεις των επιστημόνων και καθ’ υπόδειξη γιατρού».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: