Κλείνει η καρδιοχειρουργική κλινική στον Ευαγγελισμό! Τα περιστατικά θα μεταφέρονται στο Ωνάσειο…

Οι ασθενείς που μεταφέρονται στο Ωνάσειο, θα επιβαρύνονται με σημαντικά ποσά από την τσέπη τους, εφόσον χρειαστούν επιπλέον εξετάσεις, αφού οι σύμβουλοι-γιατροί είναι όλοι ιδιώτες!

Μπορεί στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ευαγγελισμού να γίνονται 800 χειρουργεία κάθε χρόνο (δηλαδή πάνω από δύο την ημέρα κατά μέσο όρο), εκ των οποίων το 1/3 αφορά επείγοντα περιστατικά… Μπορεί επίσης η μεταφορά ασθενών να εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους…

Όλα αυτά όμως δε στάθηκαν εμπόδιο στο κλείσιμο της Κλινικής, προκειμένου να μετατραπεί σε Κλινική αντιμετώπισης περιστατικών Covid. Την ίδια στιγμή, τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης θα μεταφέρονται κατόπιν συνεννόησης στο Ωνάσειο -δηλαδή σε ένα νοσοκομείο, που δεν έχει άλλες ειδικότητες γιατρών και οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώνουν σημαντικά ποσά σε ιδιώτες, εφόσον χρειαστούν επιπρόσθετες εξετάσεις, όπως αποδεικνύει το παρακάτω έγγραφο.

Παράλληλα, ο 902.gr έφερνε στο φως το έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου, που επιβεβαίωνε το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και τη μετατροπή της σε κλινική covid. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιωνόταν παράλληλα πως το ΕΣΥ μετατρέπεται σταθερά σε σύστημα αντιμετώπισης αποκλειστικά μιας νόσου, καθώς το 80% των χειρουργείων οδηγούνται σε αναβολή!

Και αντί να υπάρχει ντροπή και ανάληψη ευθυνών, αντί να υπάρχει κινητοποίηση για να καλυφτούν έστω την τελευταία στιγμή τα κενά, η κυβέρνηση διαφημίζει το “θωρακισμένο ΕΣΥ”, που όμως έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του!

Αποδεικνύεται, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο πιο σοβαρός εχθρός τον καιρό της πανδημίας είναι οι κυβερνήσεις και το αστικό κράτος που αφήνει το ΕΣΥ στην τύχη του, αθωράκιστο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: