Η σταδιακή “ανοσία αγέλης” που διαφημίζουν είναι εγκληματικά επικίνδυνη!

Αν κολλήσουν 7 εκατομμύρια άνθρωποι, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα πεθάνουν σταδιακά 70.000 άτομα και το γνωρίζουν καλά όσοι τολμούν να μιλάνε για ανοσία αγέλης! Αλλά μπροστά στην οικονομία δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές!

Η ανο(ή)σια αγέλης που διαφημίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου και καθηγητής Τσιόδρας, προφανώς κατόπιν κυβερνητικών εντολών, είναι εγκληματικά επικίνδυνη! Γιατί; Ας το δούμε κωδικοποιημένο σε μερικά σημεία.

1) Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως δεν γνωρίζουμε αν ο COVID–19 δημιουργεί ανοσία και σε τι έκταση ούτε ποια είναι η διάρκειά της.

2) Στην υποθετική περίπτωση που υπάρχει ανοσία αγέλης, απαιτείται η μόλυνση του 70% του πληθυσμού.

3) Αν νοσήσει το 70% του πληθυσμού, το 20% των νοσούντων θα χρειαστεί νοσηλεία, δηλαδή 14% του συνολικού πληθυσμού. Μιλάμε για 1,5 εκατομμύριο! Ακόμα και σταδιακά να νοσήσουν όλοι αυτοί, που με άρση του lockdown δεν μιλάμε καν για αυτό, 1,5 εκατομμύριο κόσμος θα μπει σε νοσοκομείο!

4) Τα παγκόσμια στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το 1/4 των νοσηλευόμενων χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Δηλαδή πάνω από 350.000 στο σενάριο που στοχεύουμε σε ανοσία αγέλης. 350.000 άνθρωποι στην ΜΕΘ, όταν δεν έχουμε ούτε 1000! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

5) Η θνητότητα του ιού, ακόμα και σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας σε ΜΕΘ όσων την χρειάζονται, κυμαίνεται μεταξύ 2-3% και σε κάθε περίπτωση όχι κάτω από 1%. Αυτό εξαρτάται φυσικά από το ποσοστό των ηλικιωμένων στον πληθυσμό, τις ευπαθείς ομάδες κλπ. Αν λοιπόν κολλήσουν 7 εκατομμύρια άνθρωποι… σταδιακά τότε στην καλύτερη περίπτωση θα πεθάνουν 70.000 άνθρωποι! Αυτά τα γνωρίζουν καλά όσοι τολμούν να μιλάνε για ανοσία αγέλης!

Αλλά μπροστά στην οικονομία δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές! Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα στην άκρη λοιπόν. Να μην γίνουμε πάλι θυσία στο βωμό του κέρδους. Πληρώσαμε πολλά ως εδώ! Δεν θα παίξουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα για τα κέρδη των λίγων!

Σπύρος Μερκούρης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: