ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού: «Να τι σημαίνει όταν λέει “όλα υπό έλεγχο” η κυβέρνηση!»

«Από τα 120 δείγματα για Covid-19 που έστειλε τελικά η διοίκηση σε ιδιωτικό εργαστήριο, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου!!!».

«Να τι σημαίνει όταν λέει “όλα υπό έλεγχο” η κυβέρνηση!», τονίζει η ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού, σχολιάζοντας την κατάσταση με τα τεστ από ιδιωτικό εργαστήριο, καθώς όπως υπογραμμίζει, «από τα 120 δείγματα για Covid-19 που έστειλε τελικά η διοίκηση σε ιδιωτικό εργαστήριο, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου!!!».

Δηλαδή, συνεχίζει η ΕΣΑΚ, «75 (από τις λήψεις της Πέμπτης 3/9) εκκρεμούν ακόμη, με αποτέλεσμα, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας μαζί και υγειονομικοί να κάθονται σε …αναμμένα κάρβουνα ή και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στα πόστα τους!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού έχει ως εξής:

  • «Πριν τρεις μέρες (1/9) τα μέλη της ΔΗΠΑΚ στην ΕΙΝΑΠ κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προχώρησε σε επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις ότι τάχα λόγω “αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων” ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ και το “κέντρο δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών”.

ΔΗΛΑΔΗ: χαρακτήρισαν ως αλόγιστη χρήση την ανάγκη για μαζικά test, ενώ την ίδια στιγμή στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test!

  • Την επομένη κιόλας (2/9) με εντολή της η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής κάλεσε τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων να “διερευνήσουν” τη “σύναψη σύμβασης για μοριακούς διαγνωστικούς ελέγχους για Covid-19″, με το διαγνωστικό κέντρο “CENTRAL LAB ΑΕ/ Όμιλος Ιατρική Διάγνωση”.
  • Σήμερα, μόλις δυο μέρες μετά, αναβρασμός έχει προκληθεί στο νοσοκομείο μας (το μεγαλύτερο της χώρας και αναφοράς για Covid-19) καθώς από τα 120 δείγματα που έστειλε τελικά η διοίκηση στο αναφερόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου!!! ΔΗΛΑΔΗ, 75 (από τις λήψεις της Πέμπτης 3/9) εκκρεμούν ακόμη, με αποτέλεσμα, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας μαζί και υγειονομικοί να κάθονται σε …αναμμένα κάρβουνα ή και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στα πόστα τους! Τέτοια είναι η αργυρώνητη αξιοπιστία και φερεγγυότητά τους.

Την ίδια ώρα, τα όρια των συναδέλφων όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων (και όχι μόνο) έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, μονάδες – τμήματα – εργαστήρια στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού.

Κι επιπλέον, απέναντι σ’αυτή τη δραματική κατάσταση η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να θριαμβολογούν προσπαθώντας να διαψεύσουν την ίδια την πραγματικότητα και η διοίκηση του νοσοκομείου με αυταρχισμό κι αυθαιρεσία προσπαθεί να κρύψει τα εκρηκτικά προβλήματα “κάτω από το χαλί”.

Σε κάθε περίπτωση, 6 ολόκληρους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις συνέπειες από τη χρόνια πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, όπως και τη μόνη επιλογή που έχουμε εμείς οι υγειονομικοί μαζί με όλο το λαό να δυναμώσουμε τη πάλη για να διασφαλιστούν εδώ και τώρα δωρεάν τεστ για όλους, με ενίσχυση του ΕΚΕΑ, των νοσοκομείων και των εργαστηρίων τους, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλων των δημόσιων δομών, καθώς και με άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων χωρίς “ενοίκια” και κάτω από των έλεγχο του δημοσίου».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: