Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού στις Εστίες της Ξάνθης, αλλά το Υπουργείο επιμένει στην απόφαση για εκκένωση!

Κυνική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Πρυτανείας, που επιμένουν στην εκκένωση, καθιστώντας τους φοιτητές πιθανούς διασπορείς του ιού.

Σε πόσες λέξεις μπορεί να χωρέσει ο κυνισμός και η εγκληματική ανευθυνότητα των αρχών; Ας προσπαθήσουμε να τη χωρέσουμε σε δύο προτάσεις τηλεγραφικά: Ένας οικότροφος των εστιών της Ξάνθης για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό και νοσηλεύεται με πνευμονία, ενώ πολλοί ακόμα οικότροφοι έχουν συμπτώματα κρυολογήματος. Ωστόσο, παρά την οργή και τα επιτακτικά αιτήματα των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολιυτεχνείου, η απάντηση της Πρυτανείας είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην αρχική απόφαση της εκκένωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως παρά τις πιθανότητες να είναι κι οι ίδιοι πλέον φορείς του ιού, είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν στα πατρικά τους σπίτια, με κίνδυνο να γίνουν πηγή διασποράς του ιού στα οικεία τους πρόσωπα.

Η εμμονή αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και οργισμένες αντιδράσεις ακόμα και από καθηγητές που ανήκουν στο δυναμικό του Πολυτεχνείου Ξάνθης.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου υποστηρίζει πως ο φοιτητής δε διέμενε στις Εστίες και ότι η διάγνωσή του έγινε σε άλλη πόλη, κάτι που διαψεύδεται από τους φοιτητές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών, που δεν ενημερώθηκαν καν από επίσημα χείλη για το κρούσμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: