Επικίνδυνη, άκρως αντιεπιστημονική και αντεργατική, η πενθήμερη καραντίνα

“Η πενθήμερη καραντίνα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία, αφού οι δέκα μέρες είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς δεν θα μεταδώσουν τον ιό στους συναδέλφους τους.”

Επικίνδυνη, άκρως αντιεπιστημονική και αντεργατική χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή της πενθήμερης καραντίνας στους νοσούντες εργαζόμενους η Γεωργία Φίλιππα, παθολόγος στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», η οποία είναι ασθενής με Covid, μιλώντας στο κανάλι «Mega» το πρωί της Παρασκευής 7 Γενάρη.

Σημείωσε πως η πενθήμερη καραντίνα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία, αφού οι δέκα μέρες είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς δεν θα μεταδώσουν τον ιό στους συναδέλφους τους. Με την απόφαση της κυβέρνησης για πέντε μέρες καραντίνας, είναι βέβαιο πως η νόσος θα εξαπλωθεί, πιέζοντας παραπέρα τα δημόσια νοσοκομεία, σημείωσε.

Κατήγγειλε ακόμα πως λόγω των ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ, παραμένουν οι λίστες αναμονής ασθενών Covid και non Covid για τις ΜΕΘ, που φθάνουν μέχρι και τις 20 μέρες.

902

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: