Δις ιζ… για γέλια και για κλάματα – Το σόου του Μπάτλερ, η λαμπαδηδρομία και ο “Εφιάλτης” του σκοταδισμού

Ευχόμαστε ολόψυχα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας κανείς από τους εκατοντάδες Σπαρτιάτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα για την ολυμπιακή φλόγα. Αν παρ’ ελπίδα συμβεί το αντίθετο, θα έχουν προδοθεί από τον “Εφιάλτη” της βλακείας και το σκοταδισμού, που αγνοεί τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας.

Εν αρχή τα γεγονότα.

Σήμερα η ολυμπιακή φλόγα ήταν προγραμματισμένο να περάσει από τη Σπάρτη, όπου παρά τις συστάσεις για αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κόσμου, ενάντια στην κοινή λογική και τους στοιχειώδεις κανόνες για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πόλος έλξης για το κοινό της Σπάρτης ήταν ο ηθοποιός Τζέραλντ Μπάτλερ, ο πρωταγωνιστής της ταινίας “300”, που συμμετείχε ως δρομέας στη λαμπαδηδρομία, ενώ σε κάποια στιγμή επανέλαβε την ατάκα από την ταινία που τον έκανε διάσημο ως κινηματογραφικό Λεωνίδα, με το κοινό να ξεσπάει σε χειροκροτήματα: This is Sparta…

Η συνάθροιση εκατοντάδων ατόμων, ενάντια στις συστάσεις, οδήγησε την Ολυμπιακή Επιτροπή να ματαιώσει για προληπτικούς λόγους τις υπόλοιπες εκδηλώσεις επί ελληνικού εδάφους, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας.

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Αφού είδαμε τα γεγονότα, ας κάνουμε μερικά σχόλια επ’ αυτών.

-Εφόσον ο ιός δεν μεταδίδεται από τη θεία κοινωνία, γιατί να αφορά την ιερή ολυμπιακή φλόγα. Ίσως οι κάτοικοι της Σπάρτης που πήγαν να πιστεύουν πως έχουν ανοσία κι ότι οι ασθενείς-φορείς του ιού θα απομονωθούν στον Καιάδα και θα έχουν την τύχη των αγγελιοφόρων του Πέρση βασιλιά. Κι ίσως κάποιοι να είναι φόλα βασιλικοί και να αγαπάνε οτιδήποτε σχετίζεται με κορώνες -μη σας φαίνεται παράδοξο. Με το ίδιο αήττητο σκεπτικό άλλωστε έχει πέσει κατακόρυφα στις ΗΠΑ η κατανάλωση της μπίρας Corona.

-Πριν μερικούς μήνες, στην ίδια πόλη, κάποιοι “αγανακτισμένοι πολίτες” διαμαρτύρονταν για μερικές δεκάδες πρόσφυγες που θα έβρισκαν κατάλυμα σε ξενοδοχείο της πόλης. Ίσως να φοβούνταν ότι οι πρόσφυγες μεταφέρουν μαζί τους ιούς και μικρόβια ή απλά να φοβούνταν ότι είναι κολλητικό το μικρόβιο της φτώχειας και της δυστυχίας. Προφανώς όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν κολλήσουν τον κορονοϊό από συμπατριώτες. Ο ιός δεν απειλεί το ελληνικό τους DNA και τον πολιτισμό τους.

-Και όχι, δεν είναι καθόλου παρήγορο πως αυτοί που ρίσκαραν την υγεία τους, είναι αρχαιόπληκτοι που μαθαίνουν ιστορία από τους “300” και συγκεντρώθηκαν για να δουν τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον κινηματογραφικό Λεωνίδα, για να νιώσουν περήφανοι. Αν νοσήσουν, θα είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχουν υγειονομικές ζώνες ενάντια στη βλακεία. Η τελευταία δυστυχώς δεν καταπολεμάται με εμβόλια, ούτε είναι εύκολο να απομονωθεί.

-Και μια τελευταία σημείωση. Από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, δεν επέζησε κανείς, γιατί τους πρόδωσε ο Εφιάλτης κι είχαν απέναντί τους έναν ανώτερο αριθμητικά εχθρό. Ευχόμαστε ολόψυχα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας κανείς από τους εκατοντάδες Σπαρτιάτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα για την ολυμπιακή φλόγα. Αν παρ’ ελπίδα συμβεί το αντίθετο, θα έχουν προδοθεί από έναν άλλο Εφιάλτη, τον “Εφιάλτη” της βλακείας και το σκοταδισμού, που αγνοεί τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: