Δεν αντέχουμε άλλο, αφήστε μας να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας! – Καταγγελία: Το Γ.Ν. Άμφισσας λειτουργεί χωρίς αναισθησιολόγο!

Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε έτσι! Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας! Αφήστε μας να την κάνουμε σωστά! Δώστε μας τα μέσα! Κάντε μας περισσότερους! Μην κοροϊδεύετε την τοπική κοινωνία για την κατάσταση του νοσοκομείου και για τις αιτίες που το έφεραν ως εδώ!

Μια καταγγελία αγροτικών γιατρών και ένα τυπικό παράδειγμα για το πώς (υπο)λειτουργεί ο τομέας της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, με βάση το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

Ανακοίνωση-καταγγελία αγροτικών ιατρών για την κατάσταση στο Γ. Ν. Άμφισσας

Το Γ.Ν. Άμφισσας την Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου λειτουργεί «κανονικά» χωρίς αναισθησιολόγο, καθώς οι 4 αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου βρίσκονται σε καραντίνα μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ, μετά από θετικό κρούσμα κορονοϊού στο προσωπικό.

Είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη η λειτουργία του νοσοκομείου με αυτούς τους όρους. Χωρίς αναισθησιολόγο δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία, τακτικά και επείγοντα και επομένως και το τμήμα επειγόντων. Οτιδήποτε το οξύ και επείγον το περιμένει βέβαιος θάνατος… αφού χωρίς αναισθησιολόγο δε θα μπορέσει καν να διασωληνωθεί όποιο περιστατικό χρήζει είτε άμεσης διασωλήνωσης γιατί διακυβεύεται ο αερισμός του, είτε χρήζει επείγοντος χειρουργείου! Αυτό αφορά τόσο τους νοσηλευόμενους ασθενείς, όσο και εκείνους που προσέρχονται στα ΤΕΠ. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο να λάβουν άμεσα μέτρα. Είναι εγκληματικό να «λειτουργεί» έτσι το νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο αυτό έτσι και αλλιώς χάρη στη πολιτική των κυβερνήσεων στην υγεία έχει ήδη φτάσει στα πρόθυρα διάλυσης. Δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική γιατί δεν έχει παθολόγους (αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας παθολόγος σε ολόκληρο το νοσοκομείο), μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και σε άλλες σημαντικές ειδικότητες: ενώ το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά δεν καλύπτονται πάντα οι εφημερίες από καρδιολόγο, παιδίατρο, παθολόγο, ορθοπεδικό, ακτινολόγο, μικροβιολόγο.

Τις εφημερίες καλύπτουν γενικοί γιατροί στα ΤΕΠ του παθολογικού τομέα και αγροτικοί γιατροί σε απόσπαση από τα γύρω ΚΥ. Γι’ αυτό και τα περισσότερα περιστατικά που έρχονται στα επείγοντα διακομίζονται. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Η υγεία ολοκλήρου του νομού να εξαρτάται από αυτό το νοσοκομείο που είναι γεμάτο ελλείψεις. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας. Υπάρχουν μέρες που πάμε στη δουλειά μας και δεν υπάρχουν ούτε κατάλληλα γάντια! Ο εξοπλισμός του ΤΕΠ δε φτάνει! 

Τα προβλήματα αυτού του νοσοκομείου δε λύνονται με μια ή δυο προσλήψεις όπως μας λέει η διοίκηση… Εδώ χρειάζονται ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!! Και όχι μετακίνηση προσωπικού από μια δομή στην άλλη μπας και βουλώσει καμιά τρύπα! Ποιος την πληρώνει εν τέλει; Ο ασθενής! Και από ανεπάρκεια σε ανεπάρκεια φτάσαμε να εφημερεύουμε χωρίς καν αναισθησιολόγο, αλήθεια ποιος ευθύνεται για αυτό; Ο κορονοϊός;

Τόσους μήνες τρέχει η πανδημία αλλά η διοίκηση και η ΥΠΕ δεν πήραν κανένα επαρκές μέτρο για να ενισχυθεί το νοσοκομείο και οι μόνες προσλήψεις που είδαμε ήταν νοσηλευτικού προσωπικού και αυτό ούτε καν μόνιμου! Και τα μέσα ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο! Δεν υπάρχει ξεχωριστός κατάλληλος χώρος για την εξέταση υπόπτων περιστατικών και ούτε ξεχωριστό προσωπικό για τη διαχείριση των υπόπτων. Ήταν θέμα χρόνου να κολλήσουμε! Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον δεν υπάρχουν εφεδρείες σε προσωπικό!

Εδώ δεν φτάνουμε καλά – καλά για την απλή καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας που μπορεί κάποιος συνάδελφος να βγει εκτός! Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε έτσι! Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας! Αφήστε μας να την κάνουμε σωστά! Δώστε μας τα μέσα! Κάντε μας περισσότερους! Μην κοροϊδεύετε την τοπική κοινωνία για την κατάσταση του νοσοκομείου και για τις αιτίες που το έφεραν ως εδώ! Η υποχρηματοδότηση και οι όλο και χαμηλότεροι προϋπολογισμοί (γι’ αυτό και όλες οι ελλείψεις), η σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό τομέα (όπως κάνατε με τις καθαρίστριες στο νοσοκομείο), και συνολικά η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που βλέπουν την υγεία μας ως κόστος! Οικονομία στην Υγεία μας δε γίνεται!!!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!!!

                                                                    Αγροτικοί  Ιατροί Α.Α. , Η.Π.

Πηγή: Φωκίδα News

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: